Societat

Desarticulen una xarxa de prostitució al Camp de Tarragona que explotava dones de l'Europa de l'Est

Els Mossos d'Esquadra detenen quatre persones, dos han ingressat a presó i un ha quedat en llibertat amb càrrecs

Els detinguts captaven noies amb pocs recursos i responsabilitats familiars al seu país i els prometien un futur laboral qualificat

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre homes, d'entre 40 i 48 anys, dos d'ells de nacionalitat espanyola, un albanès i un eslovac, tots ells veïns de Salou (Tarragonès), acusats de formar part d'una xarxa de prostitució dedicada a explotar dones provinents de l'Europa de l'Est. Dos d'ells han ingressat a presó i un ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Els detinguts captaven noies de l'Europa de l'Est amb pocs recursos i els prometien un futur laboral qualificat. Les dones eren obligades a prostituir-se en carreteres secundàries i en pisos il·legals.

La investigació va començar el maig del 2013 arran d'una denúncia de desaparició d'una dona albanesa que es prostituïa a les carreteres del Camp de Tarragona. Gràcies a aquesta informació, els Mossos d'Esquadra van aconseguir desarticular la xarxa de prostitució.

Segons les víctimes, els proxenetes les agredien físicament i sexualment i les extorquien amb l'amenaça de matar-les, tant a elles com els seus familiars si no acataven les seves ordres. Totes elles es desplaçaven en taxi a diferents punts quilomètrics del territori i, una vegada finalitzaven el servei amb els clients, els hi havia d'entregar els diners.

Davant dels indicis recollits, la policia va registrar dos habitatges a Salou el 19 de gener, on va intervenir diversa documentació falsificada, bitllets d'avió, diners en metàl·lic i moneda estrangera.

Tres dels quatre detinguts van passar a disposició judicial el 20 de gener al jutjat d'Instrucció número 5 de Tarragona. Dos d'ells van ingressar a presó, un ha quedat en llibertat amb càrrecs i el quart imputat haurà de declarar en seu judicial quan sigui requerit pel jutge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona