Societat

tecnologia

Telèfons gegants i polseres en la jornada prèvia al MWC

Huawei s'incorpora a la moda dels ginys portables amb un braçalet que permet parlar i amplia el mòbil fins a límits insospitats

La fira arrenca avui amb la mirada fixada en Zuckerberg i Koum

Quan avui s'obrin les portes de la Fira de Barcelona, els milers de visitants que hi accedeixin trobaran damunt la taula les darreres novetats del sector de la telefonia mòbil. Algunes d'elles estaran encara calentes, ja que van ser presentades ahir, en la jornada prèvia al Mobile World Congress, aprofitant que la majoria dels participants a la cita ja eren a la ciutat.

Qui va fer el desplegament de força més important va ser Huawei. La firma xinesa, que va acabar el 2013 erigint-se com a tercer fabricant mundial, va presentar cinc dispositius nous. “Els mòbils cada cop s'estan fent més grans i les tauletes cada cop són més compactes”, explicava el conseller delegat de la companyia, Richard Yu. D'aquesta manera introduïa el seu producte estel·lar per a la pròxima temporada: un terminal que excedeix els límits dels taulèfons i és equiparable a les tauletes de set polzades. De fet, el MediaPad X1 té justament aquestes dimensions, però resulta molt més portable que un Ipad Mini –que en té 7,9– perquè és més prim, més lleuger (només 239 grams) i la proporció de la pantalla en relació amb el cos és molt més alta (un 80%). De fet, Yu no va tenir problemes a demanar que li pugessin a l'escenari una de les tauletes d'Apple per demostrar que no li entrava a la butxaca de la jaqueta, mentre que la seva sí.

Amb aquest dispositiu amb acabats d'alumini i detalls d'alta qualitat, com la càmera de 13 megapíxels fabricada per Sony, Huawei podrà seguir millorant la seva imatge, cada cop menys vinculada a les marques blanques. Fa uns anys, el 80% del que venien no duia el seu logo, mentre que ara la xifra ha baixat fins al 5%.

El MediaPad X1 té connectivitat 4G i sortirà a la venda al març per 399 euros. “Molt més barat que l'Ipad”, insistia Yu. En qualsevol cas, un preu molt raonable per a un aparell que pot ser útil per a aquells que necessiten més estar connectats a la xarxa que no parlar pel mòbil. La tauleta té auricular telefònic i un doble micròfon amb cancel·lació de so ambient, però qui intenti parlar posant-se l'aparell a l'orella tindrà una sensació força estranya, a part de perdre mig món de vista. D'aquí, potser, que Huawei hagi afegit al seu primer wearable per monitorar l'activitat física la possibilitat d'utilitzar-lo també per parlar. En aquest cas, gràcies a un petit auricular Bluetooth que forma part de la polsera i es pot extreure amb aparent facilitat. A banda d'enllaçar-se amb els mòbils de la companyia, també funcionarà amb altres aparells que utilitzin Android i fins i tot amb els Iphone.

Tot i que no és ben bé un rellotge, com apuntaven els rumors inicials, la Talkband B1 té una petita pantalla oled que mostra informació del mòbil, com l'hora, la identitat de qui truca o l'exercici que s'ha fet. És lleugerament més voluminosa que els braçalets de la competència, però els millora en resistència a l'aigua (submergible fins a un metre, i no només resistent a les esquitxades) i en la facilitat per recarregar-la, ja que té el connector USB amagat en un dels extrems de la corretja, de manera que no cal cap cable especial. La seva bateria permet parlar durant set hores o tenir-la dues setmanes en stand-by. En el seu afany per oferir alta tecnologia a preus raonables, Huawei vendrà aquest giny portable per 99 euros. És el mateix que les de la competència, però en aquest cas amb interessants funcions afegides. A més, la firma xinesa va mostrar un nou mòbil, una tauleta i un connector de wi-fi mòbil.

LA FRASE

Els telèfons cada cop són més i més grans, mentre que les tauletes s'estan fent més compactes
Richard Yu
conseller delegat de huawei

LA XIFRA

75.800
visitants
de 200 països diferents s'espera que assisteixin a la fira tecnològica durant els pròxims quatre dies

Samsung treu el sistema Android dels seus rellotges

Samsung va presentar ahir, d'improvís i mitjançant un comunicat, la renovació del seu rellotge intel·ligent, que també tindrà un model una mica més senzill i barat. La principal novetat, però, és que la firma coreana li ha tret el sistema operatiu Android i l'ha canviat per Tizen per evitar el control de Google.

Mozilla anuncia ‘smartphones' per 25 dòlars

La Fundació Mozilla va anunciar ahir que llançarà telèfons intel·ligents amb sistema operatiu Firefox en determinats mercats emergents per 25 dòlars (uns 18 euros). També es van anunciar nous aparells, també de gamma baixa) i una expansió del mercat, que continua sent bàsicament sud-americà.

Un tren carregat de creadors d'aplicacions

Aquest matí sortirà un tren de Barcelona amb 36 creadors d'aplicacions que participen en un concurs per crear els programes més interessants en categories com salut, turisme i cultura mentre viatgen a París i, després, a Londres. Quan acabin tornaran al MWC per mostrar les seves creacions.

La fira instal·la una xarxa wi-fi descomunal

Per rebre 75.000 visitants equipats amb aparells d'última generació i gran activitat a la xarxa es necessita una xarxa wi-fi de primer nivell, i això és el que ha aconseguit la Fira de Barcelona. Té un ample de banda de 10.000 megabits per segon, més de 1.200 punts de connexió i 14 quilòmetres de fibra òptica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar l’increment de furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona