Societat

la vida social

Les rues tanquen el cap de setmana fort del carnaval

Segona jornada de rues multitudinàries a molts municipis de la Costa Brava, sobretot a Roses, Sant Feliu de Guíxols, Lloret i Blanes

El temps primaveral va contribuir a fer la festa més grossa

La rua del carnaval de Roses d'ahir al migdia va ser una desfilada de cine, i també s'hi pot afegir que va ser molt televisiva. De cine, perquè un bon grapat de les comparses i carrosses participants tenien com a protagonistes personatges cinematogràfics. I televisiva, no només perquè la rua es podia seguir per la televisió local, sinó perquè també hi van participar clons de famosos de la televisió.

Així doncs, a l'avinguda de Rhodes i al passeig marítim s'hi van poder veure els barrufets, amb una versió molt lliure de la seva caracterització, ballant el Gama Style, els dels Lunitunis dels Fins Aquí Hem Arribat o els de Monsters. Entremig, hi havia dues comparses d'abelles, molt semblants a la Maia. Les principals estrelles de la televisió van ser indiscutiblement Alaska i Mario, amb una foto gegant de cadascun a la carrossa i tota la comparsa caracteritzada a parts iguals d'aquests dos personatges. També va destacar un trio de Rafaelas Carrà masculinitzades.

La resta dels participants va optar per temes de sempre, com els vestits galàctics i altres vestits sense cap inspiració clara però molt llampants, i hi va haver dues comparses de bavaresos com en altres rues gironines d'aquest any.

Va ser més original una comparsa de fumigadors que duien unes granotes de treball grogues molt vistoses; un equip de treballadors de Ferrari molt animats, un grup de nans irlandesos i un grup disfressats de nenes i nens d'escola que perseguien una carrossa plena de magdalenes i altres dolços.

La reproducció de la Giralda de Sevilla –la torre del campanar de la catedral d'aquesta ciutat andalusa–, el seguici de sevillanes, un parc d'atraccions de fira i el grup d'animadores de futbol americà de The Queens van ser molt aplaudits. A Roses, la diada es va acabar amb un ball per a la gent gran i un altre ball en què es van proclamar els reis i les reines infantils i de grans de l'any vinent.

Més gresca

La gresca del carnaval va continuar en molts altres municipis gironins i va estar acompanyada pel bon temps. A Platja d'Aro hi va haver la rua de les colles locals. A l'Escala, més d'un miler de persones van desfilar pel centre durant la rua del carnaval. Es van repartir en disset carrosses i 21 comparses. Una al·legoria a Dalí va guanyar com a carrossa i com a comparsa. Els Maies van ser segons de compares i tercers de carrosses. El segon premi de carrosses va ser per a Astèrix i Obèlix i els tercers de comparses, per als Turistes.

A Sant Feliu de Guíxols, els Canya i Conya van guanyar el concurs de carrosses amb Els Morruts, que són els escarabats que es mengen les palmeres; els Quatre Gats van guanyar el de carrosses petites amb Som uns genis!; la de carrosses grans va ser pels Merlots amb Som una cuca trempada fent baliga balaga; i Els Pipas van guanyar el premi de la millor carrossa d'animació.

A Blanes –1.400 figurants i 22 comparses–, al matí, i a Lloret de Mar, a la tarda, van ser molt lluïdes les rues del carnaval de la Costa Brava Sud. També van ser molt espectaculars les rues de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro. S'hi van poder veure algunes de les comparses i carrosses de les principals rues d'abans d'ahir. A les comarques de muntanya, a Vallfogona de Ripollès, un pirata i un grup de dones policia i una rentadora van ser premiats. També hi va haver cercavila a Sant Joan de les Abadesses.

LES XIFRES

20
premis
són els que va repartir l'organització del carnaval de Sant Feliu de Guíxols, on hi va haver molts participants.
1.000
persones
són les que van participar com a figurants a la rua del carnaval de l'Escala, pels carrers del centre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Neixen quatre noves gaseles dorcas al Zoo de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Ciutat Vella inicia un canvi de contenidors per augmentar la capacitat de selecció de paper i plàstic

BARCELONA
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu