Societat

Alerta per forts vents al prelitoral de Barcelona i Tarragona i l'interior de l'Ebre

Les nevades poden deixar uns deu centímetres a partir de la cota de 900 metres a la Val d'Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça

La Direcció General de Protecció Civil ha activat aquest dilluns l'alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) davant les previsions que apunten a ratxes de vent superior als 90 quilòmetres per hora al prelitoral de Barcelona i Tarragona i a l'interior de les Terres de l'Ebre a partir d'aquest dilluns al vespre i que s'estendran al llarg del territori aquest dimarts. D'altra banda, es manté la Prealerta del Neucat per la previsió de nevades a cota 900 metres a les comarques de la Val d'Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça. Les nevades poden deixar gruixos de neu fins a deu centímetres. En combinació amb les nevades, es pot produir el fenomen del torb.

Em concret, el fort vent pot afectar el Baix Llobregat, l'Alt Penedès, l'Anoia, la Conca de Barberà, l'Alt Camp, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, sobretot a les cotes altes. A més, a partir d'aquest dimarts de vent bufarà molt fort pràcticament arreu, a excepció de les comarques d'Osona, la Garrotxa, la Selva, el Gironès, el Baix Empordà i el Pla de l'Estany. Les comarques amb major risc, sobretot a cotes altes, són el Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia, Conca de Barberà, Alt Camp, Priorat, Ribera d'Ebre i Terra Alta. Allà on bufi fort podrà superar els 90 km/h.

Aquest matí, el vent ja ha bufat fort en algunes zones, aquestes són les darreres dades de les ratxes màximes de vent: Vila-rodona, 91 km/h; Font-Rubí, 84 km/h (cota 415 m); Tarragona, 81 km/h; Alguaire, 77 km/h; El Montmell, 69 km/h; els Hostalets de Pierola, 68 km/h; Raïmat, 64 km/h i El Vendrell, 61 km/h.

Es manté la Prealerta del pla NEUCAT

D'altra banda, la DGPC manté la Prealerta del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya Neucat, per la previsió de nevades de l'SMC.

A partir d'aquesta tarda, es preveu que nevi a cota 900 metres a les comarques de la Val d'Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça. Les nevades poden deixar gruixos de neu fins 10 centímetres.

Al llarg d'aquesta mateixa nit les nevades poden baixar a cota 800 metres a les comarques afectades i es donarà el fenomen del torb. Aquestes, es preveu que siguin més intenses durant la matinada i demà al matí.

Aquest dimarts, segons la previsió, la cota de neu pujarà fins als 1.100 metres i, a partir del migdia, és possible que afecti la resta de comarques del Pirineu i cap als 1.200 metres al vessant Nord.

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que està tallada la BV-4024 entre Bagà i el Coll de Pal i és obligatori circular amb cadenes per la BV-4031 a Castellar de N'Hug, la C-142b per accedir al Pla de Beret i a la C-28 al Port de la Bonaigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona