Societat

Protecció Civil manté l'alerta per vent arreu del país

El telèfon d'emergències ha rebut 282 trucades per incidències poc greus al llarg de la nit

També es manté el pla Neucat per les nevades importants i la previsió que continuïn al llarg d'aquest dimarts

Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del Pla de Protecció Civil de la Generalitat PROCICAT pels forts vents que es mantenen a la major part del país. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que el vent de mestral vagi a menys tot i que es mantindrà durant aquest dimarts, fins al migdia a gairebé tot el país.

El telèfon d'emergències 112 ha atès 282 trucades relatives a incidències causades pel vent fins a les 07:00 hores. Més de la meitat de les trucades (144) s'han fet des del Barcelonès, 102 d'aquestes des de Barcelona; 26 trucades s'han realitzat des del Vallès Occidental; 22 des del Baix Llobregat, i el telèfon 112 ha rebut 17 trucades fetes amb origen al Tarragonès i 17 des del Baix Camp.

Per franges horàries, la majoria de trucades es van fer entre els 20:30 a les 22:00 hores d'ahir i, des de la passada mitjanit fins a les 07:00 hores, el telèfon d'emergències ha rebut 45 trucades.

El vent va anar pujant d'intensitsat des del vespre fins la mitjanit, especialment a la zona metropolitana i, posteriorment s'ha mantingut. La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica que ha de mantenir-se fins al migdia.

Segons l'SMC hi ha hagut ratxes de 97 km/h a Amposta i Alguaire, i 90 km/h a Monistrol, Font-Rubí, i Castellbisbal, a l'observatori Fabra de Barcelona es va arribar als 70 km/h, i a Badalona, 80 km/h. A Portbou es van asollir els 111 km/h.

A més, en les zones a on hagi nevat, es pot produir, combinat amb el fort vent, el fenomen dle torb. Cal vigilar.

Alerta per nevades

Protecció Civil manté la Prealerta del Pla Especial d'Emergències per Nevades NEUCAT atès que la nevada al Pirineu és important i perquè continuarà nevant durant el dia d'avui. Hi ha gruixos de neu destacables des de la Val d'Aran fins al Ripollès i al nord del Solsonès, com ara els 12 cm a Gombrén i els 14 cm. acumulats a Das (1.219m), segons que ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya.

L'SMC preveu que continuï nevant avui al Pirineu, a partir del migdia la cota de neu pujarà dels 800 metres fins als 1.100 m i al vessant nord del Pirineu es superarà el llindar de més de 20 cm per sobre dels 1.200 m. A més, a la zona afectada per fort vent, podrà produir-se el fenomen del torb.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

El govern recorre a les dessalinitzadores flotants i descarta portar aigua amb vaixell

barcelona

Desallotgen els habitants d’una barraca a l’avinguda Massana

RUBÍ

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA
societat

Les conductes suïcides no mortals es van enfilar un 50% després del confinament

barcelona

Nou repel·lent per allunyar cabirols i senglars de les vinyes de l’Empordà

agullana

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona