Societat

Els agents econòmics del territori fan pinya per defensar el projecte d'oci

Representants de cambres, patronals i sindicats signen un manifest en què demanen valentia política

Veuen BCN World com el revulsiu econòmic

El projecte de BCN World perilla. Això és el que pensen els agents econòmics del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i per això ahir van escollir com a escenari de fons el lloc on s'ha d'aixecar el macroprojecte d'oci per fer pinya i deixar clar amb el manifest Volem BCN World que el territori no pot deixar escapar aquesta oportunitat.

“Estem en una fase delicada i immersos en lluites tàctiques que podrien fer anar en orris iniciatives cabdals com aquesta”, deia el president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, fent clara referència a la manca d'unitat que hi ha al Parlament català per desencallar la modificació de la llei de centres recreatius i turístics que ha de permetre tirar endavant el projecte. Tant ell com la resta de signants expliciten en el manifest que es tracta “d'una ocasió única i irrepetible per consolidar-nos com a destinació turística mundial d'alta qualitat” i, per tant, demanen als representants polítics que es conscienciïn del “moment històric i decisiu que vivim” i que siguin capaços d'afrontar aquesta oportunitat d'inversió “amb valentia, responsabilitat i consciència de servir els ciutadans”.

El memoràndum repassa el pes que té el turisme per a l'economia de les comarques de Tarragona i l'Ebre –un 18% del PIB, que arriba al 55% si s'hi inclouen serveis en el sentit més ampli–, i recorda el paper cabdal que ha tingut Port Aventura en aquest escenari per situar la destinació en el mapa i aconseguir atraure en 19 anys d'història 56 milions de visitants. En un context de crisi i sent Tarragona la demarcació catalana amb l'índex d'atur més elevat (un 27%), els responsables de cambres, patronals i sindicats creuen que no es pot deixar escapar una inversió que, segons ells, servirà per crear 17.000 llocs de treball en la fase de construcció i 30.000 quan estigui plenament en funcionament. “Jo no m'atreveixo a mirar a la cara un cambrer a l'atur i dir-li que no he fet res per salvar aquesta inversió”, deia el secretari general d'UGT, Jordi Salvador. Tot i admetre que no és el model pel qual apostarien, el representant sindical té clar que per poder garantir uns bons convenis i unes bones condicions “primer hi ha d'haver feina”.

Tots plegats creuen que històricament el territori “està farcit de greuges”, i més explícitament des de la cambra tarragonina Abelló deixava anar la pregunta: “Passaria el mateix si aquest projecte hagués d'anar a Girona o a Barcelona?” Sigui com sigui, el que Albert Abelló té clar és que seria “imperdonable” que el projecte no tirés endavant pel que considera “qüestions ridícules”.

Els signants

El manifest Volem BCN World l'han signat els presidents de les cambres de comerç de Tarragona, Reus, Valls i Tortosa, els presidents de les patronals tarragonines Cepta i Pimec i el de la patronal ebrenca Aece i els secretaris generals d'UGT a Tarragona i les Terres de l'Ebre.

LA XIFRA

10
milions de turistes a l'any
és la xifra que els signants calculen que suposaria l'arribada de BCN World al territori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona