Societat

Aposta per Barcelona World

La promotora del gran complex d'oci que es projecta al costat de Port Aventura ja ha rebut gairebé 12.000 currículums per treballar-hi

La meitat són de gent jove amb estudis superiors de construcció i hostaleria

El 85% de les persones interessades són de Catalunya

Des que es va anunciar el projecte de Barcelona World des del Palau de la Generalitat al setembre del 2012, la promotora Veremonte ha rebut uns 12.000 currículums professionals, un ritme de 20 demandes de treball diàries, segons informa l'empresa.

La major part de currículums –al voltant del 85%– són de catalans i la resta, d'espanyols. Fins i tot les peticions que s'han fet arribar a l'oficina de Londres: “Són doctorats, llicenciats o diplomats que han treballat per tot el món i que ara tenen feina a l'hostaleria de Londres”, expliquen des de Veremonte.

Arquitectes, aparelladors, periodistes, economistes, advocats i tècnics són els perfils professionals que més sovintegen entre les persones interessades. La meitat provenen dels sectors de la construcció i l'hostaleria.

Veremonte destaca que gairebé la meitat dels currículums pertanyen a joves amb estudis superiors acabats. L'empresa recorda el cas d'un jove arquitecte tècnic que, en la carta de presentació a la companyia, afegia les referències del seu pare, lampista de tota la vida.

La major part de peticions de treball han arribat a través de la plana digital de la companyia, que es va posar en funcionament un parell de mesos després de l'anunci públic. Per via telefònica i correu postal a les oficines de Londres i Madrid han arribat la resta. També els ajuntaments de Salou i Vila-seca han fet arribar molts perfils professionals.

També moltes empreses del Camp de Tarragona s'han posat en contacte amb Veremonte, que ha tingut reunions amb elles. Fins que el Parlament de Catalunya no aprovi la modificació de la llei del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou, on s'aixeca Port Aventura i on s'ha de construir Barcelona World, Veremonte no començarà a contactar amb els interessats. De moment, només s'ha contractat l'estudi d'arquitectura que ha planificat el projecte i l'empresa d'arqueologia Codex.

17.000 llocs de treball anunciats

El gran complex d'oci de Barcelona World preveu la construcció de sis zones temàtiques relacionades amb Europa, Estats Units, Rússia, Xina, Brasil i Índia.

En cada àrea hi hauria un casino i un hotel, de manera que l'oferta d'allotjament seria de 12.000 habitacions. També inclouria centres de convencions, sales d'espectacles, centres comercials, restaurants i locals d'oci nocturn. Per construir tot el complexe es preveu que siguin necessaris prop de 17.000 llocs de treball, mentre que el funcionament en requeriria 20.000 de directes, sempre segons les estimacions de la mateixa promotora. La intenció de la promotora, participada majoritàriament per l'empresari valencià Enrique Bañuelos, és inaugurar la primera fase del complex al 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona