Societat

turisme

L'inici d'obres del BCN World, passat l'estiu

El president del projecte diu que aviat se sabrà el nom de nous operadors

Les obres del que serà el futur complex d'oci i joc BCN World podrien començar passat l'estiu, un any més tard del previst quan, el maig de l'any passat, ja es van donar a conèixer els noms d'alguns operadors. Així ho va anunciar ahir el conseller delegat de Veremonte i president de BCN World, Xavier Adserà, durant l'acte de signatura d'un conveni amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per garantir la formació i la contractació d'aturats de la demarcació de Tarragona. Adserà va admetre que l'acte de diumenge –quan CiU i PSC van pactar desencallar al Parlament la llei de les rebaixes fiscals– els ha “facilitat molt les coses” i, en aquest sentit, va especular sobre l'imminent anunci de nous operadors, amb els quals ja tenien el “compromís” però els faltava “la llei”. Conscient que, més enllà de l'aprovació del marc legal per a la rebaixa fiscal, el 24 d'abril, faran falta encara alguns canvis en el planejament urbanístic, Adserà va admetre que s'estan buscant “fórmules” per poder iniciar les obres amb “llicències provisionals” i va demanar el suport dels altres partits.

El president de BCN World va aprofitar la presència d'una seixantena de representants polítics i de diferents sectors econòmics per agrair la “pinya” que s'ha fet des del territori entorn del projecte, clau per al seu possible desenvolupament.

Un 20% menys d'aturats mentre es construeixi

El secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, Joan Aregio, i el mateix Xavier Adserà van oficialitzar una nova entesa que, en aquest cas, revertirà directament en les llistes d'aturats del territori. Tal com es va fer fa uns dies amb la URV en l'aspecte formatiu, l'acord vol garantir que les persones que engreixen les llistes de l'atur rebin a través del SOC la formació necessària per adaptar-se als perfils que es requeriran en el futur complex. De moment, durant la construcció es necessitarà una punta màxima de 17.000 treballadors, que suposaran rebaixar un 20% el nombre total d'aturats que hi ha a la demarcació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós