Societat

Desarticulen una activa banda de lladres que ha comès 39 robatoris amb força en domicilis

La policia ha pogut recuperar una gran quantitat d'objectes que estan pendents de ser retornats als seus propietaris

Els Mossos d'Esquadra van detenir entre el 5 de març i el 8 d'abril vuit persones i en van imputar vuit més com a presumptes autores de 39 robatoris amb força en domicilis. Els detinguts formaven part d'una de les organitzacions de lladres més actives de Catalunya. Els robatoris es van cometre a les poblacions de Cornellà de Llobregat, Gavà, Castelldefels, Viladecans, Barcelona, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, Rubí, Sabadell, Sant Andreu de la Barca, Abrera i Sant Feliu de Llobregat. La policia ha pogut recuperar una gran quantitat d'objectes que estan pendents de ser retornats als seus propietaris legítims.

El primer dels robatoris es remunta al 24 de febrer de 2013. Un home de Cornellà de Llobregat va denunciar que, quan no es trobava ningú en el seu domicili, algú havia forçat el pany de la porta principal de casa seva i hi havia entrat a robar. Després de regirar tot l'interior, els lladres van emportar-se un ordinador i un telèfon mòbil.

En comprovar que durant les setmanes següents els robatoris de similars característiques van augmentar, els agents van iniciar una investigació per tal d'identificar i detenir els autors d'aquests fets. Primer de tot van constatar que el modus operandi era sempre el mateix. Els lladres buscaven domicilis amb uns tipus de panys molt especials, ja que eren els que coneixien i sabien força a la perfecció per, quan s'asseguraven que no hi havia ningú a l'interior, entrar-hi i emportar-se tot allò de valor que estigués al seu abast. Intentaven robar coses de petites dimensions per tal de no fer aixecar sospites envers els veïns en l'hipotètic cas que els veiessin.

Un cop havien aconseguit el material sostret el venien en botigues de compra i venta d'or, o bé l'enviaven a Reus on la dona d'un dels lladres tenia contactes amb una xarxa de receptadors. Arran de la investigació, els agents van descobrir que els presumptes lladres serien un total de setze, tots ells de nacionalitat georgiana, i formarien part de tres bateries de delinqüents.

Així, amb els principals integrants del grup plenament identificats, els Mossos van dur a terme tres escorcolls en domicilis de Reus, Santa Coloma de Gramenet i Cornellà de Llobregat.

La investigació ha estat tutelada pèl Jutjat d'Instrucció número 3 de Cornellà. Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar presó per a sis dels detinguts i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós