Societat

Milers de nens participen en els campaments i les colònies de Setmana Santa

Les entitats de lleure porten els infants i joves a la natura com a part del seu projecte educatiu

Les activitats es fan gràcies a la feina dels voluntaris

Milers de nens i joves dels centenars de centres d'esplai i agrupaments escoltes de Catalunya estan aquests dies de campaments o colònies de Setmana Santa.

Els agrupaments escoltes de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge són els que mobilitzen més infants i joves, amb un total de 13.000 que participen en el mig miler de campaments organitzats per 200 centres. Es tracta d'uns campaments d'una durada d'entre tres i cinc dies que formen part del projecte educatiu que els nens duen a terme durant tot el curs els dissabtes.

La Fundació Catalana de l'Esplai (Fundesplai), per la seva banda, organitza durant els dies feiners de les vacances de Setmana Santa una vintena de casals i colònies per a un miler de persones, una xifra similar a la de l'any passat. L'augment més important s'ha produït en les estades de colònies familiars durant els dies festius, de dijous sant a Dilluns de Pasqua, en què Fundesplai ha registrat un augment d'un 30% de l'oferta respecte de l'any passat.

El preu d'una estada de cinc dies en una de les 27 cases de colònies i equipaments de natura que Fundesplai gestiona arreu de Catalunya és des d'uns 350 euros per a dues persones adultes i dos menors de setze anys, en habitacions per a cada grup.

Una altra entitat del lleure, la Fundació Pere Tarrés, portarà prop de 1.400 nens i joves a les activitats de lleure que organitza als seus centres d'esplai. Els infants participaran en casals, colònies, campaments, esquiades i vacances en família gràcies a la col·laboració de prop de 300 monitors, la major part d'ells voluntaris.

Esplais Catalans té en marxa 62 activitats de colònies, campaments i rutes a càrrec de 42 esplais d'arreu de Catalunya. L'entitat remarca que “el lideratge dels esplais recau en els monitors i monitores, joves voluntaris que destinen el seu temps lliure a la tasca educativa de l'esplai” i fa referència a l'últim estudi de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia sobre els Esplais Catalans que xifra en més de 4,8 milions d'euros anuals el PIB que s'obtindria de remunerar les activitats dels esplais.

Accions solidàries en les vacances

Rehabilitació del pis

Escoltes Catalans, l'associació laica de l'escoltisme català, té en marxa un projecte que consisteix a conviure durant uns dies (del 12 al 16 d'abril passats) amb veïns escollits per Serveis Socials als quals es milloren les condicions de vida mitjançant la rehabilitació dels seus pisos.

El projecte, que enguany duran a terme una seixantena de joves de cinc agrupaments escoltes diferents, té com a objectiu millorar les condicions de vida dels col·lectius en risc d'exclusió social contribuint a la defensa del dret de les persones a tenir un habitatge digne.

Un dia al Tibidabo

Deu voluntaris de La Caixa van dur ahir prop de 150 nens en situació de vulnerabilitat al parc d'atraccions del Tibidabo aprofitant les vacances escolars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia