Societat

El TSJC suspèn l'aplicació del 25% de les classes en castellà a les dues escoles afectades restants

Es tracta de l'Escola Pia de Sarrià i de l'Institut Alba del Vallès de Sant Fost de Campsentelles

L'alt tribunal ja va acceptar a principis de mes els recursos en el mateix sentit presentats per tres centres més

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès l'aplicació del 25% de les classes en castellà a les dues escoles afectades que havien presentat recurs sobre el requeriment de l'alt tribunal. A principis de mes, el TSJC va dictar tres interlocutòries més en el mateix sentit per als altres centres de l'entitat afectats.

Els dos centres que avui han conegut la resolució dels seus recursos són l'Escola Pia de Sarrià, que pertany a la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), i l'Institut Alba del Vallès de Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental), de titularitat pública.

Els altres centres de la que ja tenen suspesa l'aplicació del 25% de les classes en castellà són les Escolàpies Sant Josep de Sabadell, el Mare de Déu del Roser de les Adoratrius de Barcelona i el col·legi Sant Bonaventura dels Franciscans de Vilanova i la Geltrú, tots ells de la FECC.

En els cinc casos, la suspensió té caràcter provisional fins que es resolguin els recursos dels centres i de les associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA).

El secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Carles Armengol, ha explicat en declaracions a l'ACN que aquesta setmana se'ls ha notificat la interlocutòria del TSJC i ha advertit que deixa el requeriment sobre el 25% de les classes en castellà “en espera” i que el cas “no està tancat”.

De la seva banda, el departament d'Ensenyament també ha confirmat que ja disposa de la interlocutòria de l'alt tribunal que dicta la suspensió provisional del requeriment mentre no es resolen els recursos.

El passat 20 de març, la FECC va anunciar que el TSJC havia admès la petició dels centres afectats per les interlocutòries que els obligaven a impartir un 25% de les hores lectives en castellà a personar-se en la causa. A mesura que el TSJC va anar responent les sol·licituds de personació, les escoles i les seves respectives AMPA van anar presentant els recursos, que finalment han estat acceptats en la seva totalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús