Societat

Final del mundial de robòtica als Estats Units

Els millors robots

The Santperencs 4G aconsegueixen el tercer premi a la First Lego League

El concurs és per a estudiants i l'equip català està format per nois d'entre 10 i 16 anys

En la categoria de 16 a 23 anys van participar els Garrins Metàl·lics de la Universitat de Vic

The Santperencs 4Ghan creat un sistema de protecció antiincendis per a cases aïllades

L'equip The Santperencs 4G, de Sant Pere de Torelló, arriba aquest dilluns a casa després d'haver aconseguit el tercer premi al millor treball en equip a la final mundial de la First Lego League, un concurs de robòtica per a estudiants de 10 a 16 anys, disputada a Saint Louis (Missouri, Estats Units) entre dijous i dissabte. Un gran mèrit, si es té compte que ha competit amb els 80 millors equips de 39 països d'arreu del món, la meitat nord-americans, escollits prèviament en les respectives eliminatòries estatals. Era la tercera participació americana de l'equip santperenc, que ja havia estat a la final mundial els anys 2011 i 2012. És el primer cop, però, que aconsegueixen premi, per la qual cosa ni ells ni els seus acompanyants no podien dissimular una gran emoció.

The Santperencs 4G, segona generació d'un equip que actualment formen Biel Jiménez, Marc Famada, Pol Ayats, Sergi Font i Ricard Casanovas, tots d'entre 12 i 15 anys, culmina d'aquesta manera un èxit que aquest 2014 ja es va iniciar a Vic, guanyant l'eliminatòria prèvia disputada a la Universitat de Vic entre una vintena d'equips, i a la final estatal de Barcelona, on van competir amb els 34 millors classificats. En tots els casos, com també en la final mundial, la competició consistia a haver dissenyat i programat un robot, fet amb peces de Lego, que havia de superar tantes proves com fos possible en un tauler en un temps de dos minuts i mig per a cada ronda. A més, cada equip havia de presentar el seu propi projecte científic relacionat amb el lema de la competició, aquest any centrat en els desastres naturals i la manera de fer-hi front. The Santperencs 4G ha desenvolupat un sistema de protecció antiincendis per a cases aïllades i urbanitzacions, a partir d'un sistema de sensors de temperatura que activen aspersors per ruixar tot el perímetre de la casa, des de les parets i la teulada.

Neus Páez, una de les mares del grup, reconeixia dissabte que el Teamwork Award rebut a la final mundial “és, sobretot, un reconeixement al seu talent, però també al seu treball, a la seva humilitat i a l'esperit de sacrifici que han demostrat durant tot el procés”.

A Sant Louis, The Santperencs 4G hi van tenir instal·lat el seu propi estand, on també van aprofitar per fer difusió dels atractius de Catalunya i referències ben explícites al procés polític que està vivint el país, estelades incloses.

A banda de The Santperencs 4G, a Saint Louis també hi va participar l'equip Garrins Metàl·lics de la Universitat de Vic, en aquest cas a la First Tech Challenge per a estudiants entre 16 i 23 anys. Els osonencs s'havien guanyat el pas a la final americana després d'imposar-se en una eliminatòria prèvia a Eindhoven, a Holanda. A Saint Louis, però, no van tenir la mateixa sort i només van aconseguir guanyar, amb el seu robot, dues de les vuit partides programades entre dijous i divendres, cosa que els va deixar sense opcions de disputar les semifinals. De tota manera, van valorar l'experiència com a molt positiva –és el segon any de l'equip, i el primer que es classificaven per Saint Louis– i amb l'orgull d'haver aconseguit, en una de les partides que van guanyar, una de les puntuacions més altes de tota la competició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona