Societat

Veïns de Montfullà reclamen 100.000 euros a Bescanó

Es tracta del retorn del 45% de l'IBI que van pagar els anys 2012 i 2013

L'alcalde diu que s'abonarà en breu

L'entitat urbanística de conservació (EUC) del parc urbanitzat de Montfullà ha acusat el govern de Bescanó, municipi al qual pertany Montfullà, de no haver-los fet un pagament de més de 100.000 euros acordat el 2008. En el conveni hi diu que l'EUC s'encarregarà del manteniment al parc i que l'Ajuntament els retornarà un 45% de l'impost de béns immobles (IBI) recaptat al parc.

Segons l'entitat, encara no se'ls ha fet la liquidació de l'IBI del 2012 (que l'Ajuntament havia de pagar dins l'exercici següent). Puja a 54.429,75 euros. S'hi suma la liquidació a abonar el 2014, que ja hauria d'estar abonada. Els veïns diuen que no se'ls ha determinat l'import, encara. Argumenten que aquests endarreriments els han posat en una situació “insostenible” que els obligarà a retallar els serveis de manteniment que es duen a terme a la urbanització, ja que, segons asseguren, no poden pagar “ni la llum”.

L'alcalde, Xavier Soy, admet que hi ha hagut un retard, però l'atribueix a uns problemes tècnics. Hi afegeix, però, que ja estan resolts i s'està tramitant el pagament, i que, per tant, “no hi haurà incompliment”. Les queixes es dirigeixen també a l'augment de l'IBI, que asseguren que ha estat del 40%. L'alcalde ho nega. Diu que l'impost va pujar entre un 20 i un 25% fa dos anys, però que l'exercici passat va baixar un 10%.

Discrepàncies tècniques

Entre el consistori i l'entitat hi ha, a més, una disputa per l'aprovació d'un projecte de consolidació d'un talús en una parcel·la. L'EUC entén que s'envaeix una zona pública. No ho veuen igual els tècnics del consistori, segons Soy.

L'entitat acusa l'alcalde d'haver-los dit que si els tècnics no es posaven d'acord ell faria “el desempat”. Soy ho nega. Admet la discrepància entre els tècnics, però assegura que el que s'ha fet és que l'Ajuntament ho ha resolt “en aplicació de la normativa vigent”. Davant l'amenaça de l'entitat d'iniciar accions judicials per aquest litigi, l'alcalde considera que “hi tenen tot el dret si creuen que la resolució de l'Ajuntament està equivocada”.

Per altra banda, asseguren que Soy els va prometre que la línia de 132 kV que passa per l'urbanització passaria per fora de la zona urbanitzada, i que s'ampliaria la carretera de Mas Pol, actuació que asseguren que no s'ha fet. En aquesta qüestió l'alcalde torna a desmentir els veïns: “No he dit mai que la línia no passaria per l'urbanització”, assegura. Pel que fa a la carretera, diu que s'ha ampliat “en més de mig metre”.

LA DATA

24.04.08
es va signar
el conveni que regula les relacions econòmiques i de manteniment entre l'entitat i l'Ajuntament.

LA XIFRA

40
per cent
ha pujat l'IBI els darrers anys segons l'entitat. L'alcalde ho nega i diu que el 2013 va baixar un 10%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona