Societat

La Fundació Comtal rifa una samarreta de Neymar

L'entitat social, que celebra el vintè aniversari, va atendre l'any passat 2.254 infants i joves en risc social

Els diners del sorteig solidari es destinaran a programes de formació i inserció laboral

Un donatiu dóna l'oportunitat de poder aconseguir una samarreta firmada per Neymar. Coincidint amb el vintè aniversari, la Fundació Comtal, que treballa des de l'any 1994 al casc antic de Barcelona donant suport a infants i joves, s'ha posat el repte d'aconseguir mil euros amb la rifa a través del web Mi grano de arena de la samarreta cedida pel jugador brasiler del Barça.

El termini per participar-hi s'acaba el dia 27 i el sorteig es farà el dia 30 en un acte públic a la seu de l'entitat. “El funcionament és molt senzill: per cada 10 euros de donatiu s'aconsegueix una papereta per participar en la rifa”, explica la tècnica de captació de la Fundació Comtal, Ainara García. No és el primer cop que l'entitat de Ciutat Vella té l'oportunitat d'aconseguir fons gràcies a una samarreta del Barça. “Tenim acords amb la Fundació del FC Barcelona, tant perquè els nostres usuaris puguin anar a veure alguns partits al camp com perquè ens cedeixin objectes. Fa un temps també vam sortejar una samarreta d'en Cesc. El nom del Barça és un valor afegit molt important per captar recursos”, recorda García.

Els diners que es recullin es destinaran als programes d'orientació i acompanyament a la inserció social i laboral dels joves. “Ens aniran molt bé per reforçar els recursos, perquè el panorama és molt dur”, reconeix la tècnica de captació de fons. També s'utilitzaran per reforçar l'àrea de suport legal. L'any passat la fundació va atendre 920 infants i més de mil tres-cents joves en situació de vulnerabilitat social amb programes de suport escolar, recerca de feina, informàtica i tallers formatius, entre d'altres. Com a curiositat, entre els 2.254 atesos n'hi havia de més de seixanta-nou nacionalitats.

Utilitzar una plataforma de rifes solidàries s'està convertint en estratègia habitual per a les entitats socials. Com ho és també el reclam d'una persona famosa. “Aquest cop no hem tingut gaire sort –admet García– perquè els resultats del Barça no ens han acompanyat.” Millors resultats animarien més la gent a fer bones donacions. El que sí que s'aconsegueix a través de les plataformes com migranodearena.org, assegura, és arribar més enllà dels donants habituals de l'entitat. La samarreta de Neymar servirà per donar una formació i uns recursos a molts joves perquè siguin autònoms.

LA FRASE

Intentem donar formació i recursos als joves perquè puguin ser autònoms
Ainara García
Tècnica de Captació de la fundació comtal


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia