Societat

Quina banda sonora

El festival internacional Girona A Capella i els concerts del Pati Cultural posen la nota musical a la mostra Temps de Flors i atrauen un nombrós públic

La plaça Independència, l'Auditori i el claustre de la Diputació van ser els escenaris en la jornada d'ahir de les actuacions de formacions Jazzapella, Carmel A Capella i Terra Endins

Atrevir-se a interpretar el tema Bohemian Rhapsody, de Queen, el millor tema de la mítica banda britànica i una de les cançons més increïbles de tots els temps només pot dir dues coses: o ets un agosarat o tens un perfecte domini de la teva veu i del ritme musical. I, per acabar-ho d'adobar, hi afegim la dificultat decantar-ho a capella, i sense perdre la intensitat d'aquest tros de cançó. La formació Jazzapella, arribada de Bucarest i que actuava per primer cop a Catalunya, va demostrar ahir que sí, que són uns agosarats i que, també, tenen un perfecte control vocal. Va ser el colofó de la seva actuació, la que estrenava la tercera edició del festival internacional Girona A Capella, ja plenament consolidat en el marc de Temps de Flors i amb un públic fidel.

L'escenari central està ubicat a la plaça Independència. Poc abans de les 12 del migdia, les terrasses eren plenes a vessar de veïns i visitants. El dia era radiant. Tot perfecte. Les cadires situades davant l'escenari s'anaven omplint tímidament. Entre el públic, molts amb la vestimenta típica del Temps de Flors: barret o gorra, ulleres de sol, càmera fotogràfica, calça curta i plànol sota el braç. Tots salivant les pastilles de regalèssia d'una de les marques que patrocina el festival. A l'escenari, cinc micròfons amb detalls de flors i dos penjadors amb tot tipus de roba penjant de qualsevol manera. I és que quan arriba Temps de Flors, és moment de desprendre's de tot allò innecessari per disfrutar del bon temps. Jazzapella surt a actuar. I si quedava algun indecís, es va acabar de convèncer que s'havia de quedar. El grup, format per tres veus femenines i tres de masculines, és capaç d'interpretar èxits del pop com ara Under pressure, clàssics del tipus La vie en Rose, bandes sonores com ara la dels Picapedra o melodies dolces com ara Could you believe. I al final, Bohemian Rhapsody, endolcint la part inicial en forma de balada, interpretant fins i tot el solo de la guitarra amb la veu, abordant amb prou qualitat la part més operística i accelerant el ritme en el tram final de rock més dur. El públic, que s'havia anat arraulint sota les ombres que oferien els arbres del perímetre de la plaça, fugint de la intensa calor, va acabar plenament satisfet.

Va ser el primer tastet, que en la jornada d'ahir en va tenir dos més d'especials: Carmel A Capella, un quintet vocal femení d'origen israelià, que va cantar a la plaça Independència a la tarda, i The Swingle Singers, la llegendària formació londinencal, guanyadors de cinc premis Grammy i que celebren el seu cinquantè aniversari, van actuar a l'auditori.

Però la música a capella no és l'única oferta musical de Temps de Flors. El claustre de la Diputació acull Pati Cultural, que ahir va tenir com a protagonistes el grup d'havaneres Terra Endins.

Tot plegat, una banda sonora de primer nivell per a Girona Temps de Flors.

10.000
espectadors
són els espectadors que va rebre l'any passat el festival Girona A Capella. Enguany s'espera repetir o superar l'èxit


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp