Requena obre l'aparador del vi del País Valencià

Vora trenta bodegues valencianes mostren les novetats en la XIX Fira Requenense del Vi

Una trentena de bodegues de la denominació d'origen, comparteixen espai fins diumenge 30 d'agost en la dinovena edició de la Fira Requenense del Vi, la primera mostra de les que s'hi celebren arreu del País Valencià.

Aquesta edició tornarà a ser punt d'atenció de milers de visitants que s'acostaran fins l'Avinguda del Raval d'aquesta localitat de la comarca Requena-Utiel, així com dels professionals vinculats amb el sector, per tal de conèixer les novetats que les diferents productores han preparat.

Enguany, la comissió organitzadora ha preparat també diverses activitats relacionades amb la cultura del vi i, és així com, hi haurà degustacions programades de les diverses qualitats. D'aquesta manera, durant el desenvolupament de la fira, es triarà el millor vi d'enguany, es projectaran documentals sobre la varietat bobal i s'hi faran tastos públics de vins que seran explicats a les persones que hi participen.

També s'ha previst en aquesta edició, el Concurs Popular de Tastadors de Vins, activitat aquesta, molt esperada pels afeccionats que ja han reservat la seua plaça per poder participar-hi. D'aquesta manera, el pavelló cobert de l'antic institut de Formació Professional, albergarà a més d'un centenar de participants inscrits. El guanyador serà obsequiat amb el seu pes en vi.

Així doncs, fins diumenge 30 d'agost, els assistents al Ferevin, podran degustar més d'un centenar de referències vinícoles diferents de vins i caves elaborats per les bodegues valencianes.

Premi «Baco» d'argent

L'Aula de la denominació d'origen Utiel-Requena, ha rebut el «Baco» d'Argent en la categoria de rosats en la darrera edició dels premis «Baco» en que han participat els millors vins joves de tot l'Estat i ha estat triat entre més de 512 referències.

En aquest mateix concurs, també ha estat premiat el de la bodega Estrella 10 de la denominació d'origen València, que ha arribat a aconseguir el premi «Baco» de Bronze en la categoria de vins semidolços o dolços.

El premi d'org va recaure al Bobal rosat de Coviñas i Estrella 10 de les bodegues Murviedro.

Una fira itinerant de vi

A l'octubre salparà dins un vaixell Grimaldi que fa la ruta Barcelona Civitavecchia, la primera fira enoturística itinerant, lloc en que diverses zones vinícoles de la Península Ibèrica i de la Península Italiana s'hi promocionaran com a destí turístic.

Itàlia estarà representada per les regions del Lazio i Campania, mentre que l'Estat espanyol disposarà de representacions dels productors de Catalunya, València i Castella La Manxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES