Osona/Ripollès

La instal·lació del nou pont de Sant Quirze s'allargarà a la setmana que ve

Les dificultats tècniques i la pluja han obligat a recuperar el calendari inicial de 15 dies.

La instal·lació de la nova plataforma del pont de Sant Quirze, que s'havia de fer entre dilluns i dissabte a la nit d'aquesta setmana, haurà de continuar la setmana que ve. Aquesta era, almenys, la previsió que feien dimecres a la nit els tècnics responsables de l'obra, davant dels imprevistos tècnics que van aparèixer i fins i tot la pluja, que ho va acabar de dificultar. A finals de la setmana passada es va comunicar als veïns que, d'acord amb la programació de l'obra, del dilluns 16 al dissabte 21 el pont s'hauria de tallar també al pas de vianants durant la nit. S'entrava en la fase més espectacular de la reforma, que és la instal·lació de la nova plataforma, de més de 10 metres d'amplada, distribuïda en 36 peces d'entre 18 i 24 tones de pes cadascuna. Els mòduls prefabricats es van empenyent a través d'un sistema de guies des del sector de la plaça Bisaura. Les primeres peces quedaven fixades a l'altre extrem del pont i s'ha d'anar omplint tot el traçat fins al punt d'arrencada. En cada operació, en què es treballa amb sis mòduls simultàniament, el sistema ha d'arrossegar un pes d'unes 120 tones, la qual cosa obliga a orientar amb gran precisió tot l'engranatge.

Dilluns i dimarts hi va haver dos problemes, “imprevistos però que entren dins la lògica de l'operació”, explicaven els responsables de l'obra. D'una banda, a conseqüència de la calor el lubricant amb què s'unten les guies per fer més fàcil el desplaçament de la càrrega es va ressecar i va acabar essent un obstacle per avançar, cosa que va obligar a intervenir a plena nit per reiniciar tot el procés. L'endemà es va haver de resoldre un segon problema per salvar el diferent grau de pendent –que variava en un punt del recorregut– amb què la plataforma s'introduïa i avançava a través de les guies. Dimecres, en què l'engranatge començava a estar consolidat, la presència de pluja a primera hora de la nit va ser un obstacle afegit als treballs.

De fet, el primer calendari d'obres presentat el novembre de l'any passat ja preveia destinar 15 dies al muntatge de la plataforma, que és el moment més delicat del procés. Com que el retard en l'inici de les obres va permetre guanyar temps per tenir a punt el material prefabricat, la nova proposta va ser reduir el termini a la meitat, una circumstància que els veïns haurien agraït especialment ja que el pont, entre 10 del vespre i 7 del matí, està tallat també al pas de vianants i l'única opció per connectar amb l'altra banda és pel desviament de tres quilòmetres a través de Montesquiu, per on durant el mig any d'obres ja haurà de passar, també, tot el trànsit rodat.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES