Societat

Els Bombers reben 1.157 avisos durant la nit de Sant Joan

La incidència més destacada és un incendi que ha cremat prop de mil metres de matoll a Monistrol de Montserrat

Cap accident mortal a les carreteres catalanes durant la revetlla

255 persones han necessitat assistència mèdica, sobretot per cremades i afectacions oculars relacionades amb fogueres i petards

58.000 persones celebren la revetlla a les platges de Barcelona

Els Bombers de la Generalitat han rebut 1.157 avisos d'emergència durant la nit de Sant Joan. Més de la meitat de la totalitat de les alertes corresponen a incendis de papereres, contenidors i de vegetació diversa. El servei més destacat de la revetlla ha estat un incendi a la falda de Montserrat que ha cremat prop de mil metres quadrats de matoll. Per la seva banda, el telèfon d'emergències 112 ha atès 2.579 trucades des d'ahir a les sis de la tarda. No hi ha hagut cap incidència destacable relacionada amb la celebració de la revetlla de Sant Joan. i tampoc s'ha registrat cap accident de trànsit mortal a la matinada de la revetlla.

Entre les vuit del vespre del dilluns i les vuit d'aquest dimarts al matí els Bombers han rebut 387 avisos. Entre els avisos a partir de mitjanit i fins aquest matí, destaquen els 79 que han rebut els Bombers des del Vallès Occidental, els 69 del Barcelonès o 55 més des del Baix Llobregat.

Protecció Civil manté la prealerta preventiva del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per les incidències que es puguin derivar de la revetlla i activitats associades, sense que s'hagi de destacar cap emergència rellevant.

El Telèfon d'emergències 112 ha atès des d'aquest dilluns a les sis de la tarda i fins a les vuit d'aquest matí un total de 2.579 trucades relatives a 1.566 incidents derivats de la revetlla. L'hora amb més activitat va ser entre les onze i les dotze de la nit, en què es van atendre 416 trucades. L'activitat ha anat decreixent amb el pas de les hores i, per exemple, de les set a les vuit d'aquest matí només s'han atès 28 trucades.

El 40,2% dels incidents (629) corresponen a avisos per focs en zona de vegetació o en immobiliari urbà. El 34,5% dels incidents, un total de 541 corresponen a per problemes de civisme, sorolls, o trencadisses de mobiliari públic i el 13% (203) estan relacionats amb incidents per assistència sanitària.

Per tipologia de les trucades, la més abundant ha estat per avisar de foc en contenidors (516) –un mateix fet provoca múltiples trucades–, 388 per molèsties veïnals i 318 per focs en matolls o en altres elements de la via pública que no són mobiliari urbà.

La major part dels incidents han tingut origen a la demarcació de Barcelona (1.179 incidents que corresponent al 75,3%); de Girona el 9,7% dels incidents (152); de Lleida, el 5,% (87), i de Tarragona el 9,5% (148). Per municipis, Barcelona, ha estat l'origen de 581 trucades (22,53%), l'Hospitalet de Llobregat, de 144 (5,58%); Badalona 113 (4,38%); Sabadell 78 (3,02%); Lleida 71 (2,05%); Terrassa 64 (2,48%); Santa Coloma Gramenet 54 (2,09%); Cornellà 52 (2,02); Mollet 50 (1,94%) i Mataró 49 (1,90%).

Els Bombers de Barcelona han realitzat un total de 117 sortides relacionades amb la revetlla de Sant Joan.

Incendi a Montserrat

Un incendi de vegetació forestal a Monistrol de Montserrat (Bages) ha estat la incidència més destacada que ha tingut lloc fins a la mitjanit en aquesta revetlla, segons han informat els Bombers. El foc ha començat cap a tres quarts d'onze de la nit a prop de la Travessera del Pi i ha afectat una superfície de menys de mil metres quadrats de matoll. Set dotacions del cos d'extinció de focs han treballat en el succés, que no ha causat danys de consideració.

255 assistències sanitàries durant la revetlla

El Departament de Salut ha informat que s'han fet un total de 255 assistències sanitàries relacionades amb la revetlla de Sant Joan, la majoria han estat per cremades i afectacions oculars produïdes per les fogueres i els petards. De les 255 persones ateses, hi havia 70 menors d'11 anys, i 42 d'entre 11 i 17 anys. Pel que fa al tipus de lesions, s'han registrat 125 cremades lleus, 14 de greus, 74 traumatismes i/o amputacions, i 42 lesions oculars. Els afectats, que han estat traslladats a hospitals o Centres d'Urgència d'Atenció Primària (CUAP), s'han repartit de la següent manera: comarques de Barcelona (192), Girona (27), Lleida (13) i comarques de Tarragona (23).

Paral·lelament, el 061 CatSalut Respon ha rebut 1.960 trucades entre les vuit del vespre del 23 de juny i les set d'aquest matí. Les trucades han estat causades per 1.652 incidents diferents i el 15% han estat per temes relacionats amb la revetlla de Sant Joan. D'aquests, 592 s'han resolt telefònicament i en els 1.060 casos restants ha estat necessària l'activació d'un metge a domicili o d'una ambulància del SEM.

Cap accident mortal a les carreteres

La xarxa viària catalana no ha registrat cap accident mortal durant la nit i matinada de la revetlla de Sant Joan. Pel que fa a la mobilitat, durant tota la nit en general ha dominat la fluïdesa al conjunt de la xarxa viària interurbana catalana.

Només cal destacar un accident lleu que s'ha produït al voltant de dos quarts de vuit d'aquest matí a la C-32 a Castelldefels. Un vehicle ha sortit de la via i ha causat el tall d'un carril en sentit Barcelona. El carril s'ha reobert poc després de dos quarts de nou del matí.

El Servei Català de Trànsit demana extremar la precaució durant tota la jornada d'avui, ja que es poden registrar problemes de mobilitat de tornada, sobretot entre dos quarts de sis de la tarda i les nou del vespre.

Menys gent però més residus a les platges de Barcelona

Acabada la revetlla de Sant Joan, els efectius de neteja i desallotjament han treballat intensament per deixar les platges de Barcelona netes i obertes passats només set minuts de les 9 del matí. En total, l'Ajuntament de la capital catalana calcula que unes 58.000 persones han passat la nit de Sant Joan a les platges de la ciutat.

De l'operació de neteja d'aquests espais, s'han arribat a comptabilitzar 18 tones d'escombraries i deixalles.

Es dóna la circumstància que, segons les dades de l'Ajuntament, aquesta revetlla hi ha hagut unes 4.000 persones menys que l'any passat a les platges de Barcelona però, en canvi, s'han recollit dues tones més de residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla