Osona/Ripollès

Pedalant pel pantà

Aquaterraclub incorpora un model d'embarcació lleugera, inèdit a Europa, per navegar per l'embassament de Sau.

Redescobrir els molts racons que amaga l'embassament de Sau tot navegant tranquil·lament, a cop de pedal. Això és el que es pot fer, des del cap de setmana passat, a bord dels anomenats Aquaslider, una embarcació lleugera inèdita fins ara a tot Europa. És la nova activitat aquàtica que ha incorporat Aquaterraclub, l'àrea esportiva i d'activitats del Grup Sotacingles, una empresa d'esports d'aventura i activitats de lleure a l'aire lliure amb més de 10 anys d'experiència a l'entorn del pantà.

L'empresa, que en el seu moment ja va ser pionera en la introducció a Osona d'activitats com el segway o el nordic walking, té molt clar que el seu gran “valor”, per “diferenciar-se” d'altres ofertes del ram, és comptar amb un entorn com el de la Vall de Sau i, en especial, de l'embassament. Des de fa 12 anys que ja ofereixen l'oportunitat de fer cursos, passejades o excursions en caiac. “Jo en sóc un gran apassionat, del caiac”, reconeix Marc Álvarez, un dels cinc socis de l'entitat i monitor d'aquesta especialitat. També és conscient, però, que aquesta modalitat de passeig aquàtic requereix d'alguns “requisits”. D'entrada, cal un mínim estat de forma –per remar–, fet que pot condicionar la durada, la comoditat o la voluntat de disfrutar-ho amb canalla.
Buscant, buscant, va ser el mateix Álvarez qui va trobar, “per internet”, aquest model d'embarcació lleugera que fabrica una empresa nord-americana, de Michigan. “Vam pensar que era ideal”. L'embarcació, que allà s'anomena PedalBot i ells han rebatejat com a Aquaslider, està construïda amb polietilè, com els caiacs, i disposa d'un modern sistema de pedaleig que permet que l'usuari “gairebé no es cansi”; ni tampoc no es mulli. Res a veure amb els tradicionals patins de platja: “El sistema de propulsió no és a base de paletes sinó d'unes hèlixs”, detalla Álvarez.

Disposen de tres models. La més gran, la Cygnus, permet encabir de quatre a cinc passatgers (si tres són canalla). També hi ha l'Òscar, el model més ràpid, per a dues o tres persones; i finalment el Pyxis, ideal per a una sola persona o passejos curts en parella. Es tracta d'un tipus d'embarcació “molt manejable”, que fins i tot poden conduir infants, tot i que és obligatori que vagin acompanyats per un adult. A més, aquest model no tindrà problemes per navegar quan, en temps de sequera, baixi sensiblement el nivell del pantà.
Amb el caiac es fa difícil poder allargar massa els recorreguts. Cal estar molt en forma per cobrir bona part dels 17 quilòmetres de longitud que fa l'embassament. Els nous Aquaslider, en canvi, permeten fer viatges “de tres i quatre hores sense cansar-se”, assegura Álvarez. Pensant en això, ofereixen als clients una carta de navegació i unes notes d'informació bàsica sobre alguns dels indrets amb encant que poden visitar tot navegant. “Molta gent acostuma a anar fins al campanar submergit i un cop allà diuen, i ara què?, i tornen”. Ara podran animar-se a descobrir indrets com el Sot de Balà, el salt del Cabrit, Sant Pere de Casserres o la desembocadura de la riera Major, “que poca gent coneix”. L'embarcació s'ofereix en règim de lloguer d'una hora, de mig dia o d'un dia sencer.

Aquest model d'embarcació són “una novetat” arreu del continent europeu. De fet, a banda de llogar-los, Aquaterraclub també ha agafat la representació de la marca per vendre'ls a d'altres empreses del sector.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona