Vallès Oriental

L'ANC fa a Parets el primer assaig de ‘V' a la comarca

L'Assemblea fa una crida a participar a la jornada que es fa al parc del Mirador de Gallecs

L'Assemblea Nacional Catalana del Vallès Oriental fa una crida a participar al primer assaig de V que es fa a la comarca de cara a preparar la gran mobilització de l'Onze de Setembre a Barcelona per omplir de gent l'avinguda Diagonal i la Gran Via amb la plaça de les Glòries com a punt d'unió.

La V es muntarà aquest dissabte a les 17.14h durant la segona diada per la independència al Vallès Oriental que es farà al Parc del Mirador de Gallecs des de les 11 del matí i fins al vespre. L'any passat, la primera diada es va fer a la Garriga i va incloure un assaig multitudinari de la via catalana que va recórrer el centre històric del poble.

“És molt important participar perquè marca l'esperit de la V de l'Onze de Setembre”, assegura Neus Portet, coordinadora de l'ANC al Vallès Oriental. “Volem que vingui molta gent. Serà molt maco fer una V amb moltes persones”, afegeix. La V de Parets serà, també, una de les primeres que es muntaran a Catalunya després de la prova que es va fer fa uns dies a Tortosa.

En funció del nombre de participants la V es formarà dins del mateix parc del Mirador de Gallecs. Si hi ha més participants –es demana a tothom que porti samarretes de color groc–, l'opció és fer-ho en un camp de cereals situat a tocar i que s'ha segat de manera que la lletra ha quedat marcada, explica Portet. Es començarà a muntar cap a les 4 de la tarda amb l'objectiu que tothom estigui a lloc a les 17.14h. Cap a les 6 de la tarda, hi ha previstos els parlaments, en què participaran representants dels partits polítics del Vallès Oriental que són favorables a la consulta del 9N (CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP) i també un representants de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i el vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany.

Després, es farà públic el manifest d'entitats juvenils del Vallès Oriental favorables al dret a decidir que ha impulsat l'Assemblea de Joves Independentistes (ANJI) del Vallès Oriental. “És molt important que la gent jove es mogui i s'impliqui”, diu la nova coordinadora comarcal de l'ANC.

La segona diada per la independència del Vallès Oriental, que és una iniciativa de l'ANC de Parets, tindrà com a “nucli central” la formació de la V però inclourà altres activitats. A partit de les 11 del matí, hi haurà cercavila, activitats infantils, música i espectacles de màgia i pallassos per als més petits. Cap a les 2 del migdia, se servirà un dinar amb amanida, arròs i postres. Els tiquets costen 9 euros i s'han de reservar prèviament. Després dels parlaments, cap a les 7, hi haurà un doble concert amb els grups Cordes del Món, de Parets, i Slap, de la Garriga.

Portet espera que aquesta segona diada reivindicativa sigui l'última que hagin d'organitzar perquè l'any que ve ja s'hagi assolit la independència. També participen en l'organització l'assemblea territorial de Lliçà d'Amunt, l'ANJI i l'AMI, a més de voluntaris d'altres poblacions. L'ANC fa una crida a les persones que vulguin col·laborar en l'organització de la jornada que poden contactar a través del correu electrònic vallesoriental@assemblea.cat

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona