Societat

Vols cancel·lats, esllavissades, desperfectes per llamps i inundacions, els efectes de la pluja

Les tempestes deixen en mitja hora 25 litres per metre quadrat a Oliola, 24,6 a Guardiola de Berguedà i 23,5 a Torredembarra

Les pluges que cauen des d'aquest dilluns arreu del país han causat diversos desperfectes, des de desviaments i cancel·lacions a l'Aeroport del Prat, a esllavissades, desperfectes pels llamps caiguts i petites inundacions. Durant la nit, s'han registrat ruixats molt intensos, com els 25,2 litres per metre quadrat en mitja hora a Oliola, els 24,6 de Guardiola de Berguedà, els 23,5 de Torredembarra i els 22,7 a Organyà. El màxim acumulat, a la comarca de l'Urgell, ha estat de 69 litres per metre quadrat.

Fins a les 10h, el telèfon d'emergències 112 ha rebut70 trucades relacionades amb la pluja, la majoria des del Baix Penedès(8), Garraf (6), Osona (7), el Tarragonès (10) i el Bages (7).

La forta tempesta elèctrica que està afectant l'àrea metropolitana ha provocat la cancel·lació de quinze vols a l'Aeroport del Prat i el desviament de com a mínim quatre vols és cap a Girona i Palma, segons ha informat Aena.

Les pluges han causat esllavissades a la C-13, a Rialp i la caiguda de pedres al carril de pujada de la C-16, sortint del túnel de Berga en sentit nord, segons Protecció Civil.

La R3 es troba tallada entre Vic i Puigcerdà pel tall en el subministrament com a conseqüència d'un incendi prop de la via i caiguda d'un suport elèctric a causa d'un llamp, entre Sant Quirze de Besora i Torelló i per manca d'electricitat entre La Molina i la capital de la Cerdanya, segons Renfe, que ha habilitat un servei per carretera per cobrir el tram afectat.

Un llamp ha obligat a desallotjar un edifici en caure sobre una canonada de gas i causar una flamarada, a Sant Antoni de Vilamajor, segons han informat els Bombers de la Generalitat, que han enviat quatre vehicles per apagar-lo i on no hi ha hagut ferits.

La pluja ha deixat petites inundacions, com a Altafulla, en què l'Ajuntament ha anunciat via Twitter que al policia local ha tallat el pas subterrani de l'estació de tren per inundació.

La pluja també ha provocat més retencions de les habituals en un dilluns de juliol a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l'Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per les precipitacions que s'estan produint i les incidències que se'n poden derivar. En aquest sentit, davant la previsió de xàfecs, Protecció Civil de la Generalitat recomana revisar que els embornals i desaigües estan nets de fulles o materials que impedeixin el desguàs correcte; i molta precaució a la ciutadania a prop de lleres, rius i guals i en totes les activitats previstes a zones de muntanya i a l'aire lliure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa