Societat

Protecció Civil rebaixa a prealerta el pla Inuncat

Les precipitacions es dilueixen i es concentren al nord-est del país aquesta nit i matinada

Encara es poden produir tempestes locals intenses al Prepirineu Central i a l'àrea de Barcelona

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha rebaixat aquest vespre a fase de prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) davant la millora en les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per la disminució de les pluges al territori.

Entre les vuit del vespre d'aquest dilluns i les dues de la matinada del dimarts es redueixen les probabilitats pluges intenses de curta durada, que superin el llindar de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. Això no obstant, encara s'esperen precipitacions a força comarques, especialment a les del nord-est de Catalunya, i tempestes locals intenses al Pirineu Central i l'à rea metropolitana de Barcelona. Aquest xàfecs seran de ràpida evolució i no es preveu que deixin acumulacions importants.

Per això, Protecció Civil recomana mantenir la precaució, sobretot a zones properes a rius, rieres, guals, soterranis i zones inundables.

Durant l'episodi de pluges d'aquest dilluns s'han registrat precipitacions de 22.7 l/m2 en 30 minuts a Organyà, on s'han acumulat màxims de 71,7 l/m2; de 24,6 l/m2 en 30 minuts a Guardiola de Berguedà, amb màxims acumulats de 53,6 l/m2; de 25.2 l/m2 a Oliola -Noguera, i de 23.5 l/m2 a Torredembarra, a on s'han acumulat fins a 60,5 l/m2. Així mateix, al Vendrell s'han acumulat màxims de 52,8 l/m2.

Pel que fa a les incidències, el telèfon d'emergències 112 Catalunya ha rebut des de la mitjanit i fins a les set de la tarda un total de 123 trucades, 20 de les quals al Vallès Occidental, 16 al Barcelonès, 11 al Tarragonès, 11 al Baix Penedès, 10 al Garraf, 8 al Vallès Oriental, 7 a osona, 7 al Bages, 5 a l'Alt Empordà i 5 a l'Anoia. El municipis des d'on s'han fet més trucades ha estat la ciutat de Barcelona, amb 13, seguida del Vendrell, amb 9, 7 a Sant Vicenç de Torelló, 6 a Sant Fruitós de Bages, 6 a Terrassa, 5 a Sabadell, 4 a Creixell, 4 a Vilanova i la Geltrú, 4 a Torredembarra i 4 a Siurana.

Els Bombers de la Generalitat han realitzat 37 sortides per atendre problemes relacionats amb inundacions, sanejaments a façanes, retirada d'arbres o altres elements de la via pública, així com també neteges de calçada. La majoria d'actuacions s'han produït durant les primeres hores d'aquest matí i a municipis de la franja litoral de Tarragona i Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla