Vilafranca encén la flama de la primera marxa de torxes nacional

Deu municipis del Principat ja s'han afegit a la iniciativa per la independència

La Comissió Onze de Setembre de Vilafranca ja ha tingut la confirmació que hi haurà, com a mínim, deu municipis més que s'afegiran a la marxa de torxes la nit del 10 de setembre. Berga, Tordera, Torredembarra, Manresa, Castellbisbal, Esplugues de Llobregat o Cardedeu són algunes de les localitats que s'afegeixen a la iniciativa. L'objectiu de la convocatòria és demostrar que la flama de la independència és ben viva a Catalunya. Per això, la comissió organitzadora continua les converses amb altres municipis i confia que, d'aquí al 10 de setembre, es decidiran a participar-hi una desena més de poblacions, amb les quals hi ha hagut converses durant els mesos d'estiu.

La marxa de torxes de Vilafranca va néixer com un acte popular per reivindicar la realitat nacional del poble català. Com que l'objectiu és que tothom pugui sentir-se representat en aquest acte, que sigui una convocatòria unitària i transversal, la Comissió Onze de Setembre de Vilafranca sempre ha remarcat que la convocatòria neix del poble, sense vinculacions polítiques. Malgrat tot, aquest any els membres de la comissió van acceptar fer la presentació a la Casa de la Vila, després que el nou equip de govern els va cedir un espai per fer-ho com a prova del suport municipal a la iniciativa. Tant la Comissió Onze de Setembre com el regidor Aureli Ruiz van voler destacar aquest fet, després de la polèmica que es va produir l'any passat quan el govern socialista va tancar l'ajuntament per evitar que pengessin l'estelada al balcó.

Com sempre, la convocatòria de la marxa de torxes a Vilafranca serà a la plaça de la Vila. La recomanació dels organitzadors per a aquells que s'afegeixin a la convocatòria nacional és que la concentració es faci en un lloc cèntric de la població perquè tots els assistents surtin, torxa en mà, –la venda de les torxes serveix per pagar les despeses d'organització– i vagin a peu fins al lloc on es llegeix el manifest i es fa l'acte més festiu. A Vilafranca, la marxa anirà acompanyada, com sempre, de música popular i castells. La colla convidada aquest any són els Xicots de Vilafranca, i la música la posaran Color de Ritme, amb una batucada que es fusionarà amb els Bastoners de Vilafranca, els Grallers del Tec i, al final de tot, Aramateix, amb un concert gratuït. Abans del concert, l'escriptor Víctor Alexandre llegirà el manifest que ell mateix ha escrit amb motiu de la setena edició de la marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER