Societat

La participació de joves d'Olot consolida les brigades de voluntariat

Creades fa vuit anys pel Consell de la Garrotxa, ofereixen a les noies i els nois col·laborar en feines i serveis públics

Aquest any, hi ha hagut 118 participants

Les brigades de voluntaris joves de la Garrotxa compleixen vuit anys i s'han consolidat com una de les principals apostes per a les activitats estiuenques dels joves de la comarca. Aquest any s'han consolidat més encara amb la participació de l'Ajuntament d'Olot en l'oferta comarcal. Hi ha 118 participants, 14 dels quals són de la capital garrotxina.

Les brigades de voluntaris són grups de joves d'entre 14 i 15 anys que participen en la millora dels espais públics o en serveis públics dels seus municipis. Es tracta d'una franja d'edat per a la qual no hi havia fins a l'any 2006 cap oferta específica d'activitats d'estiu. A part, és una edat en què, per pocs mesos, no poden fer una feina remunerada, perquè no tenen accés al mercat del treball.

El conseller comarcal de Joventut i alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach, ha remarcat que la participació a les brigades de joves genera beneficis, molts dels quals intangibles, per a les dues parts. Els municipis on duen a terme els serveis tenen una participació extra que s'afegeix als respectius efectius. Per als joves, els genera un arrelament més gran als seus llocs de residència, els educa en la cultura de l'esforç i de la responsabilitat i els genera uns coneixements en unes àrees a les quals habitualment no hi tindrien accés.

En el cas d'Olot, per exemple, els joves han ajudat els monitors dels casals i d'activitats esportives de l'Estiu Riu de l'Ajuntament, han contribuït al manteniment d'equipaments, han donat suport a les activitats del geriàtric Montsacopa, etc.

LA DATA

2006
És l'any en què
es van oferir per primera vegada les brigades de voluntaris joves a la Garrotxa.

LA XIFRA

118
joves
d'entre 14 i 15 anys participen aquest any en algunes de les tasques d'aquestes brigades.

Els participants volen tornar-hi l'any vinent

Alber Hernàndez, Mar Liñán i Pau Valle, participants de les brigades d'Olot, van coincidir a valorar molt positivament en nom dels seus companys la participació en aquesta iniciativa. Tots van dir que havien après moltes coses i van manifestar el desig de tornar a participar-hi. A part d'Olot, hi ha hagut brigades de joves a Castellfollit, les Preses, Sant Joan, Santa Pau, Riudaura, la Vall d'en Bas i la Vall de Bianya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona