EL PUNT CASTELLER

A càmera lenta

El retorn de les vacances i la ressaca de Sant Fèlix fan preveure tranquil·litat

Un cop passada una macrodiada com Sant Fèlix, és normal que les colles hagin de treure el peu de l'accelerador. Els Castellers de Vilafranca, després de tres dies intensos d'actuacions, cercaviles i processons, comencen unes merescudes vacances fins a reprendre els assajos, dimecres que ve. Les dues de Valls i els Minyons de Terrassa, però, reapareixen ja aquest diumenge.

La Colla Vella actuarà a la festa major de Torredembarra, on vol portar castells de la gamma alta de vuit sense descartar algun castell de nou si la resposta de la gent els ho permet. Els acompanyaran uns Castellers de Barcelona que, tenint en compte que tornen de vacances, podrien no anar al màxim nivell i optar per castells de la gamma alta de set. Els amfitrions, els Nois de la Torre, volen continuar en la bona línia que porten i tornar a plantar castells de set.

Com la Vella, els Minyons tampoc no volen relaxar-se massa i aquest diumenge a Sabadell podrien repetir el tres de nou, a més d'atacar un dos de vuit amb folre que aquesta temporada, curiosament, encara no han portat a plaça. A la festa major de Sabadell hi haurà uns Capgrossos de Mataró condicionats per l'absència de força canalla titular. Tot i així, el cap de colla, Lluís Feliu, espera poder-hi portar el tres i el quatre de vuit. Als Castellers de Sabadell la festa major els enganxa quan tot just han tornat de vacances, i això farà que de moment deixin madurar el dos de set i optin per repetir la millor actuació de la temporada, amb el tres de set per sota, el cinc i el quatre amb el pilar.

Altres diades de festa major destacades són les de Cambrils, amb la Joves de Valls, els Xiquets de Reus i els Castellers de Cornellà, i la de Guissona, on els Margeners celebraran el segon aniversari. Els de la camisa de color de terra volen aconseguir la seva millor actuació amb el tres de set per sota i el set de set, castells que tan sols han completat una vegada, acompanyats del cinc de set. A Guissona actuaran també els Castellers de Lleida i la Colla Jove, que està en un moment d'una certa relaxació després de l'exigent mes d'agost i agafant forces per Santa Tecla, però que volen portar-hi com a mínim un castell de vuit.

Olot (Garrotxa)
Dissabte 5, a les 18 h, a la plaça del Rector Ferrer, diada de les festes del Tura amb els Xerrics d'Olot, els Castellers de Terrassa i els Sagals d'Osona.
Torredembarra (Tarragonès)
Diumenge 6, a les 12.30 h, actuaran a la plaça de la Vila els Nois de la Torre, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Barcelona.
Sabadell (Vallès Occ.)
Diumenge 6, a les 12 h, a la plaça de Sant Roc, actuació dels Castellers de Sabadell, els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa.
Guissona (Segarra)
Diumenge 6, a les 12.30 h, a la plaça de la Vila, actuació dels Margeners de Guissona, els Castellers de Lleida i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.
Vilanova del Camí (Anoia)
Diumenge 6, a les 12.30 h, al carrer Major, diada de festa major amb els Moixiganguers d'Igualada, els Castellers de Sants i els de Sant Cugat.
Cambrils (Baix Camp)
Diumenge 6, a les 18.30 h, a la plaça d'Espanya, actuació de la Colla Joves Xiquets de Valls, els Xiquets de Reus i els Castellers de Cornellà.
XIULETS

A tres quarts de quinze

S'hi van veure tot de grans castells, sí, però la diada de Sant Fèlix va acabar a una hora que recordava els interminables concursos de castells. Havia començat mitja hora tard i es va acabar passades les cinc de la tarda. No és estrany que hagués marxat la meitat del públic i que el cansament es reflectís també en els castellers.

L'ANÈCDOTA

Un castell amb dedicatòria

El component més emotiu dels castells va quedar reflectit en un petit detall de la diada de Sant Ramon, a Vilafranca. Després d'una temporada molt difícil, els Xicots aconseguien descarregar la torre de set. Eufòrics, van dedicar-la a una component de la colla que va haver de mirar-se-la des del balcó.

APLAUDIMENTS

Resposta de campió

Després de sortir de Sant Fèlix amb una molt bona actuació però amb una claríssima sensació de derrota, els Castellers de Vilafranca van saber donar un gran cop d'efecte a una Colla Vella que els havia fet ombra. Així, tan sols 24 hores després, van tornar a intentar el tres de nou amb l'agulla, i no tan sols ho van aconseguir, sinó que a més van descarregar-lo per primer cop a la història. La valentia va tenir la recompensa esperada. Felicitats!

Arriba la gamma extra

ROSER LLAGOSTERA

La festa major de Vilafranca, Sant Fèlix, és la responsable aquesta setmana dels importants canvis que ha experimentat la classificació castellera. Els primers castells de gamma extra de l'any queden reflectits en la millor actuació de les tres colles capdavanteres. Amb el dos de nou i el pilar de vuit, la Colla Vella arrabassa la segona posició a la Joves, que suma un miler de punts, mentre que els Minyons remunten dos graons gràcies a la tripleta màgica.

Convé dir que la millor actuació dels Castellers de Vilafranca, feta per Sant Ramon, supera de només cinc punts la de Sant Fèlix (quatre de nou amb l'agulla, torre de nou i quatre de nou), de manera que en dos dies els verds han aconseguit dues actuacions brillants.

Finalment, cal destacar l'espectacular pujada de vuit posicions dels Xicots de Vilafranca. Gràcies al tres de vuit i la torre de set, els Xicots han desbancat del top 15 els Nens del Vendrell.

RÀNQUING CASTELLER

POSICIÓ I COLLA MILLOR ACTUACIÓ PUNTS 1 Castellers de Vilafranca
4de9f, 3de9p, Pde8fm (c) 14302 2 Colla Vella dels Xiquets de Valls
3de9f, 2de9fm, 4de9f, Pde8fm 10442 3 Colla Joves Xiquets de Valls
3de9f, 5de9f (c), 2de8f 9792 4 Minyons de Terrassa
3de9f, 4de9f, 5de8 8264 5 Colla Jove Xiquets de Tarragona
5de8, 3de9f, 2de8f 7441 6 Capgrossos de Mataró
3de9f, 4de8p, 2de8f 6836 7 Xiquets de Tarragona
2de8f, 3de9f, 4de8 6795 8 Castellers de Sants
3de8, 2de8f, 5de7 4185 9 Castellers de Lleida
4de8, 2de7, 3de8 3844 10 Castellers de Barcelona
2de7, 4de8, Pde6 3839 11 Castellers de Terrassa
4de8, 2de8f (c) 2844 12 Xiquets de Reus
4de8, 5de7, 4de7p 2614 13 Sagals d'Osona
4de8 (c), 5de7, 3de7s 2593 14 Xicots de Vilafranca
2de7, 4de7p, 3de8 2556 15 Marrecs de Salt
5de7, 2de7, 3de7s 2513 Dades facilitades per www.moncasteller.cat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós