territori

El MussART 2014 reflexionarà sobre la llibertat creativa i els seus límits

Artistes de renom es donaran cita, per tercer any, a la Mussara, el proper 2 d'agost

Un festival cultural modest però amb qualitat, intimista i en un entorn únic. Aquests són els eixos principals del MussART, que arriba a la tercera edició amb el suport de la crítica i el públic.El festival es podrà gaudir el proper dissabte, 2 d'agost, a partir de les 6 de la tarda, té com a eix vertebrador la llibertat creativa i els seus límits i comptarà amb la presència de la cantant Beth Rodergas i les actrius de renom Mercè Pons, Marta Marco, Ivana Miño i Mercè Mariné. "El nostre objectiu és mantenir el nivell i créixer en públic, sinó en quantitat sí en qualitat", explica el director artístic del MussART, el reusenc Francesc Cerro-Ferran.

Després d'una segona edició amb força creixement de públic -es va passar de les 400 persones a les més de 700- i d'un suport de la crítica especialitzada de Barcelona, el MussArt arriba amb forces expectatives. "El públic que ve al nostre festival no és ocasional, va un poble deshabitat i puja expressament perquè li interessa la literatura, la poesia o la prosa", indica Ferro, qui creu que s'ha d'oferir uns espectacles únics i intimistes, aprofitant la proximitat dels actors. "A molts, estem acostumats a veure'ls damunt d'un escenari i rodejats d'una massa, però aquí els tens a un metre i mig", puntualitza el dramaturg reusenc.

Amb aquesta originalitat, la tercera edició del MussART s'iniciarà, el proper dissabte, 2 d'agost, a les 6 de la tarda, amb una conferència inaugural a càrrec de Salvador Joanpere, doctor en Belles Arts i professor de la Universitat de Barcelona, i el filòleg Adam Manyé, exdirector territorial de Cultura de la Generalitat. Tots dos parlaran sobre el concepte de la llibertat en la creació i els seus límits, "el lema que vehicula el festival", segons explica Cerro.

"Veurem com a partir de la llibertat es pot crear filosofia, música, poesia, prosa, o una llibertat sexual, individual o col·lectiva", assegura el director artístic del festival, qui creu que no entenem aquest concepte "fins que no l'hem perdut". Manyé parlarà des d'un punt de vista de les lletres, l'escriptura, mentre que Joanpere es decantarà més per les arts visuals.

Quatre grans actrius per la ruta poètica

A partir de dos quarts de 8 de la tarda, el festival proposa una ruta poètica per la Mussara, a càrrec de quatre actrius de renom, com Mercè Pons, Marta Marco, Ivana Miño i Mercè Mariné. "Pons ha estat primera actriu de la companyia de Josep Maria Flotats i ha treballat fora d'Espanya. Marco actua al nacional o al lliure. Mariné és filla de Vilplana i ens sentim molt orgullosos que hagi trascendit als grans escenaris. I Miño va quedar molt contenta l'any passat i repeteix", destaca Cerro, qui creu que els artistes participants queden "encantats" quan venen i per això els hi agrada retornar.

Després de la ruta, hi haurà un sopar al refugi de la Mussara, amb reserva prèvia (s'ha de fer trucant al número 629 750 484) i el concert de cloenda a càrrec de Beth Rodergas, coneguda per haver participat al programa televisiu Operación Triunfo i el festival d'Eurovisió. No obstant, Cerro creu que la barcelonina "ha pogut demostrar que darrera d'un producte televisiu hi ha una gran cantant. Ens aporta un bon missatge, amb qualitat de veu i uns lletres íntimes, més enlla de la seva fama".

L'impulsor del festival MussART és l'Ajuntament de Vilaplana, que organitza aquesta cita cultural, ja imprescindible de les lletres, amb un pressupost força reduït.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES