Osona/Ripollès

La millora urbana d'El Pla de Ripoll s'aprova en un ple sense ERC

Els republicans no van assistir a la sessió i veuen molta pressa en la tramitació del projecte.

Quatre dies després del ple ordinari de juliol i d'haver deixat el punt sobre la taula “perquè faltava un informe de l'ACA”, com va explicar l'alcalde, Jordi Munell (CiU), una sessió extraordinària va donar llum verda definitiva, al pla de millora urbana El Pla, de Ripoll, al sector de l'antiga Preparación Téxtil. Va ser en una sessió convocada a 2/4 de 9 del matí i que va estada marcada, també, per l'absència d'ERC, que es va negar a assistir al ple. Minuts abans, a la plaça de l'Ajuntament, els regidors del grup, encapçalats per Teresa Jordà, justificaven la plantada “perquè no entenem a què es deu l'interès per aprovar-ho amb aquestes presses”, i recordaven que ja va ser a petició seva que el punt s'havia retirat del ple anterior “perquè l'expedient era incomplet”. La millora urbana del sector d'El Pla, de promoció privada, afecta una àrea de 55.000 metres quadrats al costat de la carretera de Barcelona i preveu, dins la regeneració d'un espai que s'està degradant, la implantació d'un supermercat Mercadona.

Al ple, tant l'alcalde, Jordi Munell, com el regidor d'Urbanisme, Xavier Cima, van criticar l'actitud d'ERC. El primer ho va titllar de “rebequeria política” davant d'un tema “que és molt important per Ripoll”, mentre que Cima va assegurar que, no assistint al ple, “ERC ja demostra l'interès que té perquè Ripoll tiri endavant”. En contrast, tots dos van agrair que el PSC i el regidor no adscrit se sumessin a l'acord. Fins minuts abans del ple es van negociar esmenes presentades pel grup del PSC, que al final es van aprovar parcialment. Per Munell, aprovar la millora urbana d'El Pla abans de vacances “ens permet avançar dos mesos la seva tramitació”. L'alcalde va recordar que l'informe de l'ACA, pendent quan es va fer la convocatòria del ple de juliol, havia arribat el mateix dia de la sessió, però ERC no va acceptar que s'incorporés a l'ordre del dia.

El ple extraordinari de dissabte també va aprovar una modificació de pressupost per destinar partides, gràcies a baixa de preu d'adjudicacions d'obres i subvencions, a l'ampliació de la piscina municipal i a la instal·lació de nous ascensors al barri de Sant Pere. Per últim, es va insistir en la demanda a la Generalitat perquè faci la rotonda a l'àrea de serveis de l'entrada sud de Ripoll per la C-17. L'alcalde va advertir que si d'aquí a dos mesos no s'hi ha actuat, i encara que l'Ajuntament no hi pugui intervenir, “faré pintar una doble contínua a la calçada perquè s'hagi d'anar a girar a les rotondes”. El portaveu del PSC, Enric Pérez, va suggerir que s'instal·li una webcam en aquell punt, considerat molt perillós, “per poder seguir a temps real el que hi està passant”, i que “ho puguin veure a la Generalitat”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona