Societat

Viatjar a contracorrent

Al setembre hi ha menys gent a les zones turístiques i es poden trobar millors preus

El moment ideal per viatjar és a partir de la segona quinzena del mes, quan el clima encara és bo i surten ofertes més agressives

El mes de setembre és època de retorns. Per a molta gent, a l'escola o a la feina, quan s'han acabat les vacances d'estiu. Tot i així, per a totes aquelles persones que al juliol i l'agost tenen el major volum de feina, normalment les que es dediquen al sector dels serveis, el setembre és el mes senyalat per marxar de vacances.

Menys gent i més barat. Aquestes consignes són les que tenen al cap tots aquells que s'han hagut d'esperar fins al mes entrant, i així ho explica
LetsBonus, un dels portals en línia d'ofertes de viatges, escapades i plans en general, que descriu setembre com una època de l'any “en què es pot gaudir del bon temps sense la multitud de gent pròpia de l'agost” i, a més, “amb destinacions a preus més econòmics”. Tot i així, es puntualitza que “des de l'ecommerce es considera el setembre com època alta en moltes destinacions fins a la segona quinzena”, en què apareixen les millors ofertes.

El cercador de viatges low cost Rumbo, que tracta els que tenen disponibilitat per viatjar al setembre de “privilegiats”, posa l'accent en dos tipus de destinacions de cara al setembre. Per un costat assenyala la costa nacional i les illes Balears i les Canàries, ja que el bon clima s'hi manté, normalment, durant tot el mes. “Els que fugen del bullici i les cues de l'agost trobaran tranquil·la Eivissa i les idíl·liques platges de Formentera, amb l'afluència reduïda a menys de la meitat”, asseguren, i posen d'exemple també Menorca, que “de principi d'agost a final de setembre hi pot haver una variació del 50% en el preu”.

D'altra banda, indiquen que també és bona època per viatjar a les grans capitals, que, tot i no variar gaire el preu, amb una mica de sort es poden trobar algunes ofertes. París, Londres, Roma, Venècia i Praga són les ciutats preferides a escala europea, tot i que en destinacions de llarga distància la costa est dels Estats Units i el Canadà també “són ideals per anar-hi al setembre”, ja que és l'època de l'any coneguda com a indian summer, l'estiuet de Sant Martí que anticipa la tardor, quan tots els boscos es tornen càlids revestits de fulles vermelles i grogues. Tot i així, aquestes destinacions continuen sent considerats de temporada alta durant tot l'any i, amb certs alts i baixos, sempre mantenen el mateix preu aproximat, malgrat que la demanda baixi. Tenen un interès turístic que no es veu afectat pel clima, i Rumbo assegura que “les destinacions preferides no varien gaire de preu. Les agències de viatges en aquests casos recomanen buscar els vols o els paquets de vacances amb el màxim d'antelació possible i, sobretot, fixar-se en l'època de l'any en què es troba la zona de destinació. Un exemple pot ser el Carib, un paratge que molta gent desitja visitar però que es manté car. L'agència Viatgi explica que anar-hi pels volt de setembre pot ser més assequible, ja que allà comença la temporada de ciclons, però com que encara hi és estiu, encara s'hi programen bastants vols.

Lowcostviajes.com, que va néixer l'any 2012 a Barcelona com la primera assessoria de viatges low cost en línia de tot l'Estat, explica que la gent que visita el seu web respon a un mateix perfil: tenen molta flexibilitat per adaptar-se i busquen una ganga. “Després del mes d'agost es pot arribar a anar de vacances a Islàndia a meitat de preu”, explica el fundador de la pàgina, ja que, segons diu, a partir de la tardor es tanquen molts hotels.

LA FRASE

Després del mes d'agost es pot arribar a anar de vacances a Islàndia a meitat de preu
Dani Alonso
fundador i director de lowcostviajes

LA XIFRA

50
per cent més barat
pot costar el viatge durant la segona quinzena de setembre respecte del mes d'agost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES