Societat

Fet a casa, també és molt bo

Les propostes locals, la Salseta i la Troba Kung-Fú animen la primera nit del Tura

El temps, inestable, va fer estar sempre pendents del cel

Si parlem dels canalons, és molt clar que com els de casa no n'hi ha cap més. Doncs, a la primera nit del Tura, la d'ahir, es pot ben aplicar aquesta idea. Va ser una nit amb un clar protagonisme local. Els de Ràdio Olot van animar de valent amb una nova edició de les Veus d'Altura, el karaoke particular de l'emissora, els locutors de la qual, a part de radiar els actes més emblemàtics de les festes –ahir, la cercavila i el pregó–, van tenir ànims per dirigir-lo. Al final, Pere Farjas, Joan Soler i Albert Francino van tancar la gresca de la ràdio al Firal i gairebé la nit i la matinada amb la revetlla Ràdio Olot Discjòqueis.

Ben bé de la Garrotxa, en concret de Tortellà, són els integrants del grup Tortellinis, que van ser els protagonistes que van poder actuar a l'escenari de la plaça Major, el principi del Tura, com a premi per haver guanyat el concurs de grups locals Party Tura de l'any passat. Tot i tenir entre 13 i 15 anys, ja en fa set que toquen junts i ja han dut a terme diversos concerts.

Ahir va ser també la prova de foc per a una de les novetats de les festes d'aquest any. Es va activar la Carpa Jove FDT, que s'ha de convertir en un aparador per la desena de discjòqueis que es formen i s'interrelacionen a l'Espai Jove Ideal de l'Institut Municipal d'Educació i Joventut de l'Ajuntament d'Olot. Hi van actuar Soundtexx i DJ Albert Zambrano i van tenir el seu públic.

De la resta de l'oferta nocturna i més enllà de l'ambient de les barraques del Firal, hi va haver molta música electrònica, sobretot a l'escenari del passeig de la Muralla, que s'ha recuperat aquest any i que s'ha batejat com a DFT Electronic Fest. BRF, Kurba, Ruben Nadez, Elio Kenza vs Kostha i Loisan van fer xalar els amants d'aquest estil de música. La Greda, per la seva banda, va organitzar a la plaça del cinema Colon una nit de discjòqueis femenines sota el lema Músiques amb D de dona amb PD Etis, M&M's i DJ Bahar. Van destacar les actuacions de la Troba Kung-Fú i la Banda del Panda. També hi van haver balls de saló, havaneres i una cercavila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia