Societat

Els Mossos aixequen acta a l'assaig de la V a Vilajuïga

Segons una patrulla del cos policial, els responsables de l'ANC de Verdera havien de fer el tràmit de “comunicar” l'acte

El col·lectiu addueix que l'alcalde ho sabia i altres cops no havia passat res

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra va aixecar acta ahir a la tarda durant l'assaig de la V convocat a Vilajuïga per l'assemblea territorial de l'ANC de Verdera, que aglutina els adherits al moviment de Vilajuïga, Pau, Pedret i Marzà. La convocatòria havia aplegat més de 120 persones a la plaça Onze de Setembre i els agents van justificar que ningú els havia comunicat l'activitat.

El coordinador del col·lectiu, Ferran Ymbert, va defensar que havien avisat l'alcalde, Pere Trias, i que l'any passat i l'anterior no havien necessitat cap permís: “Ni en l'acte que vam fer l'any 2012 ni en l'assaig de la Via Catalana, l'any passat, no ens havien posat cap pega”, lamentava Ymbert.

Tot i això, el tràmit va ser cordial. Els agents van emplenar el document, el coordinador de l'ANC el va signar sense objeccions i l'acte es va celebrar amb normalitat: “Festiu, alegre i combatiu”, descrivia Ymbert.

Després de l'assaig, l'escriptor nord-català Joan Lluís Lluís va oferir una xerrada als assistents, i després d'una actuació de música popular amb Ramon Manent i David de la Higuera, van celebrar una botifarrada popular amb pa amb tomàquet per sopar.

Altres assajos

El d'ahir, a Vilajuïga, era l'únic assaig que s'havia de fer a la demarcació. Avui, en canvi, faran una V a Vilablareix i una altra amb pomes a Vilobí. Diversos municipis han triat la vigília de la Diada per assajar la concentració: Olot, Cassà, Caldes, Castelló d'Empúries, Port de la Selva i Maçanet de Cabrenys. I dos més ho faran l'Onze de Setembre mateix: Garrigàs i Fontcoberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós