Societat

Tecnologia

L'hora d'Apple

Tim Cook presenta l'esperat rellotge connectat, que permetrà des d'obrir portes fins a fer pagaments de manera ràpida i segura

La firma s'afegeix per fi a la tecnologia NFC i vol que els seus ginys supleixin les carteres

El telèfon creix per adaptar-se a les tendències

“El rellotge redefinirà el que se n'espera, és el giny més personal que hem fet”, diu Cook

Després d'uns anys de discreció, Apple va reprendre ahir amb energia el camí de la innovació que havia marcat amb ginys com ara l'Iphone o l'Ipad, el darrer producte nou presentat per la companyia. Des del 2010, doncs, que no se sentia allò tan esperat de “i una cosa més...”, la frase que precedeix els grans anuncis. Tim Cook, el cap de la companyia, la va pronunciar ahir per presentar l'Apple Watch, el primer i molt esperat rellotge connectat de la firma nord-americana.

Amb aquesta nova línia de productes, que arribarà a principi del 2015 i serà només compatible amb els Iphone, Apple no innova tant en el què com en el com. La competència s'havia avançat presentant diferents productes –Samsung ja en té quatre en poc més d'un any– que fan tentines en aquesta nova categoria. Ara, com esperaven els analistes, la marca de la poma ha fixat el camí a seguir amb un nivell d'acabat i de prestacions que estan clarament per sobre dels rivals.

“No ens podíem limitar a concentrar un Iphone en una petita pantalla per al canell, calia començar de zero i crear una nova interfície de comunicació”, va explicar el conseller delegat de la companyia al mateix escenari on anys enrere Steve Jobs va presentar el primer Mac. Així doncs, la rodeta que en els rellotges clàssics servia per canviar l'hora, en la reinvenció per al segle XXI tindrà moltes altres funcions: en girar-la es podrà ampliar o reduir els mapes, navegar entre fotografies o desplaçar-se pels diferents missatges d'una conversa.

Evidentment, no hi pot faltar una pantalla tàctil que fins i tot serà sensible a la intensitat de la pressió. Tampoc la connexió Wi-Fi i Bluetooth per entendre's amb els Iphone (els de la gamma 5 també seran compatibles) i una gran varietat de temes per personalitzar-lo d'acord amb les preferències de l'usuari.

Tot i que no va donar detalls rellevants com la durada de la bateria –que es carregarà sense fils i, segurament, haurà de ser cada dia–, Apple sí que va detallar que el vendrà en dues mides i diferents acabats tant de caixes (acer inoxidable, alumini i diferents tipus d'or), les pantalles i les corretges. El més econòmic arrencarà en els 349 dòlars, però els preus s'enfilaran molt més.

“És l'aparell més personal que hem fabricat mai”, es vantava Cook davant d'una audiència entregada que es va posar dempeus diverses vegades. Al contrari que els seus competidors, les possibilitats del nou giny són molt variades, no només per la dedicació que hi ha posat Apple sinó pels continguts que hi puguin aportar els desenvolupadors. Pel que es va veure en la demostració, es podran fer trucades o enviar missatges amb molta comoditat, dictant-los a l'assistent Siri. També es podrà utilitzar com a visor de la càmera de l'Iphone (no s'ha comès l'error d'afegir-ne una de pròpia, com han fet els coreans), ens promet guiar-nos per la ciutat mitjançant vibracions, sense haver de consultar la pantalla i també servirà, és clar, per monitorar tota l'activitat que es faci durant el dia. Una sèrie de sensors a la part interior, tocant el canell, controlaran els batecs del cor
així com la distància recorreguda o els pisos que hem pujat per les escales.

Des d'aquest accessori també es podran fer pagaments mitjançant la tecnologia NFC, que finalment Apple ha hagut d'incloure als seus aparells tot i resistir-s'hi durant anys. Els de Cupertino han sucumbit a les necessitats dels usuaris, de la mateixa manera que ho han fet en l'ampliació de les mides dels Iphone, que seran renovats de manera imminent.

A finals de mes seran a les botigues l'Iphone 6, de 4,7 polsades, i l'Iphone 6 Plus, que en farà 5,5, amb una resolució encara més precisa que les pantalles actuals. Incorpora nous sensors com ara el baròmetre i una càmera encara més precisa, però la gran aposta és un nou sistema de pagaments que pretén agilitar les compres emmagatzemant les dades de les targetes de crèdit al terminal. El lector d'empremtes digitals ajudarà a garantir la seguretat en una aposta molt forta d'Apple, que va deixar els seus incondicionals força satisfets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp