Vallès Oriental

Lliçà d'Amunt sorteja 11 pisos de lloguer social que no va vendre

Un total de 25 persones aspiren als habitatges amb un preu de lloguer entre 325 i 375 euros

L'Ajuntament de Lliçà d'Amunt sortejarà aquest dilluns 11 pisos de lloguer social entre les 25 persones que van presentar una sol·licitud i que ha estat admesa.

En total, 39 persones van interessar-se pels 11 habitatges de lloguer social, situats a les promocions de Ca l'Artigues (vuit habitatges) i Can Salgot (tres), però es van descartar 14 peticions perquè no complien tots els requisits fixats pel consistori: estar empadronat o treballar a Lliçà d'Amunt, tenir entre un mínim i un màxim d'ingressos mensuals o no tenir cap habitatge de propietat. El sorteig es farà dilluns que ve a les 6 de la tarda a la sala d'actes de la biblioteca de Ca l'Oliveres.

Els habitatges que es destinaran a lloguer formen part de les promocions de pisos socials de venda que l'Ajuntament va impulsar als barris de Ca l'Artigues i Can Salgot. Són pisos que no es van arribar a vendre i que, per tant, estan per estrenar. “Tenir els pisos buits era com un malbaratament. Posant-los a lloguer donem una solució social a la gent que necessita lloguers barats per poder-hi viure”, assegura l'alcalde Nacho Simón. Bona part de les persones que s'hi han apuntat són joves que, d'aquesta manera, podran emancipar-se. Altres persones necessiten ara un habitatge per un canvi de la seva situació familiar.

Els adjudicataris pagaran entre 325 i 375 euros de lloguer al mes en una quota que també inclou les despeses d'escala. Alguns també tenen plaça d'aparcament i traster. El contracte serà de cinc anys prorrogable cinc anys més, com a màxim. Els llogaters, si ho volen, tindran una opció de compra i podran fer que part del lloguer mensual que paguin serveixi ja per a aquesta finalitat. En el sorteig de dilluns que ve, el número que surti escollit determinarà l'ordre d'elecció dels 11 adjudicataris i la llista d'espera per als 14 que quedin fora.

L'Ajuntament va construir un total de 96 habitatges socials entre Ca l'Artigues i Can Salgot. Tot i que fins a 800 persones es van interessar per adquirir-ne un, l'esclat de la crisi va impedir que es venguessin tots. “Teníem previst fer-ne 32 més i vam aturar-ho”, diu Simón. El projecte està en standby: “No ho rectivarem fins que no hi hagi demanda, tot i que tenim el projecte i els terrenys per fer-lo”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona