Societat

Mor als 95 anys l'arquitecte Joan Maria de Ribot i de Balle

L'arquitecte gironí Joan Maria de Ribot, responsable durant molts anys del servei de restauració de la Diputació de Girona i que va ser alcalde de la ciutat l'any 1957, entre els mandats d'Antoni Franquet i de Pere Ordis, va morir ahir als 95 anys. Nascut a Girona el 24 de febrer de 1919, va obtenir el títol d'arquitecte l'any 1947, es va diplomar en urbanisme i posteriorment va ser doctor en arquitectura. Durant molts anys va ser vocal delegat de Girona en la junta de govern del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i Balears. Germà d'Ignasi de Ribot, alcalde de Girona entre el 1972 i el 1979, va ser el responsable de la restauració de desenes d'esglésies i monestirs de les comarques de Girona. Els seus treballs més emblemàtics van ser la reforma i restauració del monestir de Ripoll, l'església de Sant Nicolau i el monestir de Sant Pere de Galligants –a Girona–, la reforma de la torre Carlemany i el claustre de la catedral de Girona i l'església de Santa Maria de Lladó.

Pel que fa a la restauració de cases senyorials, cal destacar la seva feina a la Fontana d'Or i a les Torres de Palau. També va dissenyar el garatge Forné –a la carretera de Barcelona–, el col·legi Maristes de Girona, el col·legi Belloch del Pla, el bloc Mascort i el garatge de la Hispano Hilariense d'Arbúcies.

Joan Maria de Ribot havia rebut la medalla President Macià i la del Col·legi d'Arquitectes i era acadèmic d'honor de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. El funeral es farà avui a dos quarts de cinc de la tarda a l'església del Mercadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós