Osona/Ripollès

La Giganquesta de l'Assemblea i Òmnium continua recollint respostes a Osona i el Ripollès

De manera paral·lela, aquest cap de setmana diferents paratges i punts emblemàtics s'han anat tenyint de groc, el color de la campanya Ara és l'Hora, promoguda conjuntament per l'ANC i Òmnium Cultural. A Torelló, els capgrossos han votat aquest diume

Nota de premsa de l'ANC d'Osona

Una trentena de municipis de les comarques d'Osona i el Ripollès han contestat aquest cap de setmana la Gigaenquesta, la campanya porta a porta de l'ANC i Òmnium Cultural per saber com s'imaginen els ciutadans una Catalunya independent.

Aquest cap de setmana ha estat el torn de Balenyà, Centelles, Collsuspina, Folgueroles, Gurb, Malla, Manlleu, Les Masies de Roda, Montesquiu, Muntanyola, Orís, Rupit i Pruit, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Maria de Besora, l'Esquirol, Sora, Taradell, Tavertet, Tona, Vidrà, Vilanova de Sau, Pardines, Ribes de Freser i Ripoll, així com la Vall del Ges que ha seguit amb la Gigaenquesta començada el cap de setmana anterior.

En paral·lel, molts d'aquests municipis han organitzat esmorzars o vermuts populars per fer la Gigaenquesta en un ambient ben festiu.

En altres municipis, l'ANC també ha muntat parades informatives.

D'altra banda, aquest cap de setmana també han estat diversos els municipis que han tacat de groc diferents espais en el marc de campanya 'País groc'.

Per exemple a Rupit es pot veure el pont de groc. També hi ha hagut accions de taca groga a Olost, Tona, Centelles o Sant Julià, entre d'altres poblacions. A més a més, diumenge, Roda de Ter ha celebrat la XXXI Mitja Marató i la XVIII Cursa dels 10 Km, on s'han repartit 300 mocadors grocs que els corredors han lluït a la sortida.

El proper cap de setmana serà el torn de la resta de municipis: Aiguafreda, Alpens, El Brull, Espinelves, Lluçà, Les Masies de Voltregà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Martí d'Albars, Sant Martí de Centelles, Sant Sadurní d'Osormort, Santa Cecília de Voltregà, Seva, Sobremunt, Tavèrnoles, Vic i Viladrau a Osona i Campdevànol, Campelles, Camprodon, Gombrèn, Llanars, Les Llosses, Molló, Ogassa, Pardines, Planoles, Queralbs, Ribes de Freser, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Setcases, Toses, Vallfogona de Ripollès i Vilallonga de Ter al Ripollès.

Molts d'aquests pobles organitzaran diverses activitats aprofitant la Gigaenquesta. És el cas de Vic que prepara una 'Gigafesta' per dissabte a la tarda a la plaça Major. Hi haurà l'actuació dels Boys Damm o un gran estelada formada amb globus.

Per fer possible la Gigaenquesta són molt necessaris els voluntaris, que es poden seguir apuntant a través del web www.araeslhora.cat o bé assistint als punts de trobada de voluntaris de cada municipi el dia de la Gigaenquesta, que trobareu detallats a www.assemblea.cat/osona i www.omnium.cat/osona.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona