Vallès Oriental

Judici a l'antiga responsable d'una agència de viatges de Lliçà d'Amunt per una presumpta nova estafa

Anna Vicente s'enfronta a una pena de cinc anys de presó per haver-se quedat uns 780.000 euros

Anna Vicente, propietària de l'antiga agència de viatges Terra, Mar i Aire, de Lliçà d'Amunt, s'enfronta a una pena de cinc anys de presó per una nova acusació per estafa que es jutjarà dimecres a l'Audiència de Barcelona.

Anna Vicente ja va ser jutjada i condemnada per un delicte d'apropiació indeguda comès entre 2001 i 2004 mentre treballava en una empresa de Lliçà de Vall. A banda, té obert un altre procés judicial per una presumpta estafa comesa a clients de la seva agència, ja tancada, durant l'any 2011. Segons ha pogut saber EL 9 NOU, ja no viu a Lliçà d'Amunt.

En les conclusions provisionals, la fiscalia creu que Vicente és responsable d'un delicte contra el patrimoni d'estafa i d'un delicte de falsedat de document públic. Els fets van passar entre el desembre de 2011 i el juliol següent. La fiscalia sosté que “amb l'ànim d'obtenir un immediat i il·lícit benefici patrimonial” Vicente va contactar amb la víctima, a qui li va demanar 4.500 euros acordant que n'hi retornaria 9.000 i pactant per al pagament dues lletres. Tot “amb coneixement que no restituiria aquesta quantitat”. Entenent que el retorn de la quantitat estava garantit, la víctima li va lliurar els 4.500 euros, explica la fiscalia. Després d'aconseguir aquest primer import, “i amb igual propòsit i intenció, l'acusada va tornar a demanar diners” a la víctima “en reiterades ocasions entre el 16 de gener de 2012 i el 2 de juliol de 2012”. En total, va aconseguir 777.000 euros de la mateixa persona. El ministeri públic entén provat que l'acusada “per guanyar-se la confiança” de l'home “va mostrar-li i entregar-li un document judicial datat de 7 de maig de 2012 amb el segell del Jutjat d'Instrucció número 2 de Granollers”. Es tractaria, però, d'un text “que havia elaborat ella mateixa on constava que el secretari judicial d'aquest jutjat rebia una compareixença de l'acusada on es posava de manifest que, havent dipositat la quantitat de 1.500.000 euros, demanava que es fes efectiu l'aval per retirar del jutjat el corresponent manament de pagament”. Un informe del secretari judicial fet el maig de 2013 va certificar que el document era fals.

La fiscalia recull també que Vicente va tornar 3.200 euros a la víctima, entre juliol i agost de 2012. Això deixaria la xifra estafada en 773.800 euros.

A més dels cinc anys de presó, la fiscalia demana una multa de 5.400 euros i el retorn de la quantitat presumptament estafada.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró