Vallès Oriental

Les eleccions sindicals arriben a les grans empreses vallesanes

La representació sindical arriba a 53.000 treballadors de gairebé un miler d'empreses

Els treballadors de les grans empreses de la comarca definiran en els propers mesos l'hegemonia sindical al Vallès Oriental. Les eleccions sindicals arriben als mesos més intensos.

Entre aquest últim trimestre de 2014 i els primers mesos de 2015, es renovaran els delegats a les principals empreses i els sindicats intensifiquen les trobades per garantir el suport dels treballadors.
Abans de final d'any, hi haurà eleccions a empreses de la importància de Robert Bosch, a Lliçà d'Amunt, el centre logístic de El Corte Inglés, a Montonrès, Grifols i Freudenberg, a Parets, Magneti Marelli, a Llinars, o Bimbo i Reckitt Benckiser, a Granollers. Són empreses que tradicionalment han estat el referent del sindicalisme a la comarca.

Les eleccions sindicals no tenen un calendari fix. Els delegats de personal i comitès d'empresa es renoven cada quatre anys, però les dates es defineixen a cada centre de treball. En el passat, les eleccions sindicals sí que es feien en períodes concrets i per això les renovacions de les grans empreses coincideix en el temps.

Els sindicats principals afronten el període central de les eleccions amb optimisme per mantenir l'actual hegemonia. Comissions Obreres és la primera força en representació a les empreses vallesanes, amb prop d'un 45% dels delegats més de 1.330. Li segueix la UGT, amb més del 40% i prop de 1.200 delegats, i a molta distància la resta de sindicats, amb USOC (menys del 5%, i 136 delegats), independents i la CGT al capdavant.

“Tenim la confiança de mantenir-nos com la principal força sindical del Vallès Oriental i el sindicat de referència, però no només per ser els primers, sinó perquè això ens dóna més presència en les taules de negociació”, explica el secretari comarcal de CCOO, Gonzalo Plata. El dirigent del sindicat expressa la temença de la gran caiguda en el nombre de delegats que s'escullen pels tancaments empresarials i les reduccions de plantilla i “la por que provoca en alguns treballadors ser representant sindical amb la situació de precarietat actual”.

“Volem arribar a les empreses per fer-los arribar el missatge que la representació sindical dóna millors garanties laborals”, explica el secretari general d'UGT, Òscar Riu. En total, més de 53.000 treballadors trien els delegats a les sindicals.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona