Societat

L'hotel i restaurant Mas Pau tanca després de vint anys

L'establiment es va obrir el 1994 amb Xavier Sagristà i Toni Gerez, col·laboradors de Ferran Adrià

Deixen la masia d'Avinyonet de Puigventós, però ja preparen un nou projecte a l'Empordà

L'hotel i restaurant Mas Pau d'Avinyonet de Puigventós tanca les portes després de vint anys. Les ànimes de l'establiment, el cuiner Xavier Sagristà i el gerent Toni Gerez, tots dos deixebles de Ferran Adrià, han decidit deixar la masia del segle XVI on van iniciar el projecte el 1994, però anuncien que ja estan perfilant un projecte a l'Empordà. La cuina de Xavier Sagristà al Mas Pau ha estat reconeguda any rere any amb una estrella Michelin des de fa divuit anys.

El Mas Pau es va obrir el 1994 amb Gerez i Sagristà, tots dos col·laboradors de Ferran Adrià durant més de deu anys, com a cap de sala i cap de cuina, respectivament, al restaurant El Bulli. Ara, però, “ha arribat el moment en què els nostres camins i els del Mas Pau se separen”, expliquen al web del restaurant, que ja anuncia el tancament.

Segons va explicar ahir a aquest diari Xavier Sagristà, el motiu del tancament ha estat el desacord amb la propietat de la casa pel contracte de lloguer. “Hem estat negociant des del gener perquè el lloguer que estàvem pagant no està d'acord amb la situació de crisi actual. Assumir les despeses de la casa i el lloguer és inviable. No podem. La propietat no ha cedit prou perquè poguéssim tirar endavant”, ha explicat. El cuiner hi va afegir: “Hem decidit deixar-ho. El 30 de setembre vam tancar les reserves i hem atès els compromisos adquirits de fa temps fins al dia 15 d'octubre. A final de mes entreguem les claus.”

Però Sagristà i Gerez ja parlen de nous reptes i d'una nova etapa. En aquest sentit, Xavier Sagristà va explicar ahir que estan valorant diverses possibilitats, totes a la comarca de l'Alt Empordà. “Tenim diversos fronts, tant per muntar una cosa sols com per donar un cop de mà a coses muntades, però res concretat. Serà a la vora, entre Besalú i Roses”, avança. Pel que fa a l'estrella Michelin que distingeix la seva cuina, Sagristà diu que van comunicar a la guia que no continuaven al Mas Pau, i per això l'any que ve no apareixerà entre els millors. Tot i això, diu que confia a recuperar-la d'aquí a un o dos anys amb el nou projecte que tiraran endavant.

A part, l'alcalde d'Avinyonet de Puigventós, Josep Maria Bartolomé, ha dit que espera que les instal·lacions del Mas Pau “no es deixin perdre”, i que el tancament “és una llàstima”. Bartolomé també recorda que com a alcalde hi havia arribat a oficiar entre 40 i 50 casaments l'any abans de la crisi.

LA XIFRA

18
anys feia
que la cuina de Xavier Sagristà al Mas Pau mantenia el reconeixement amb una estrella Michelin.

LES FRASES

Serà un projecte a l'Alt Empordà, a la zona entre Besalú i Roses. Ens agrada quedar-nos per aquí
Xavier Sagristà
cuiner amb una estrella michelin
Tenim diverses possibilitats per a un nou projecte. Estem valorant el més viable i més satisfactori per a nosaltres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Quan els gossos borden

barcelona

Revisió de les restriccions en el comerç pel canvi de tendència en els contagis

Barcelona

La vacuna ja és a casa

sant quirze del vallès

L’‘Obrir Girona’, sense dates concretes en espera de Salut

GIRONA

Un jutge investiga el cas de la noia bòrnia

barcelona
Economia

Paper del bo fet amb caca de burro

BANYOLES

Neix l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya

barcelona

Nou rècord d’estrangers i ja són el 16,2% de la població

barcelona
societat

95.000 euros per a programes socials, ambientals i culturals