Societat

Espectacle d'emoció per obrir les Fires

Astrid-21 hi posa l'emotivitat i participa en el gran xou musical del Cor Geriona per encetar Sant Narcís

El pregó acaba amb crits d'independència a la plaça del Vi

Les Fires de Girona es van obrir ahir amb un pregó de cor i sentiment. El vessant més emotiu va anar a càrrec de Xavier Bataller, un dels usuaris de la Fundació Astrid-21 que treballa amb persones amb síndrome de Down, que va llegir un pregó carregat de records i d'estima cap a la ciutat de Girona al qual el públic que omplia de gom a gom la plaça del Vi va dedicar diversos aplaudiments. Bataller, en nom dels seus companys, va recordar que la fundació va ser creada ara fa 25 anys per pares de fills amb síndrome de Down i va afirmar: “Amb el pas del temps, la societat no es podia imaginar que poguéssim arribar a tot el que hem aconseguit durant aquests anys, i encara arribarem més lluny.”

Bataller, de 29 anys, va confessar que és un fidel seguidor de les Fires i la resta de festes de la ciutat, que sovint retrata amb la seva càmera. En el pregó va mostrar l'estima que ell i els seus companys senten per la ciutat de Girona i va lloar “els racons tan bonics” del Barri Vell, la catedral, la Devesa i les muralles de la Girona que estima, i va animar els gironins a passejar pels carrers i a mostrar als parents i amics “els bonics racons de la nostra ciutat”.

L'emotiu maridatge del pregó d'aquest any entre el Cor Geriona i Astrid-21 es va visualitzar amb la cançó Alegria, quan els integrants de la Geriona i els usuaris d'Astrid-21 van compartir la coreografia amb fanalets a baix de l'escenari.

De Sau a Txarango

Després, les cançons de La vida és bella, Dancing queen d'Abba, Tren de mitjanit de Sau i, per tancar, també un ball conjunt de les dues entitats pregoneres amb la cançó Músic de carrer de Txarango. Abans, diversos membres del cor van fer gala de l'orgull de dur el nom de la ciutat arreu i van fer un prec a tots els gironins per gaudir de les Fires i de la ciutat. El públic que va omplir a vessar la plaça del Vi es va rendir al brillant espectacle que va oferir aquest maridatge únic del pregó. Abans, l'alcalde, Carles Puigdemont, va qualificar el pregó de “fantàstic” i va assegurar que la combinació de protagonistes “ens farà ser millor ciutat”. Va recordar que ha estat l'any de la Geriona pel seu èxit i va destacar que els 25 anys d'història d'Astrid-21 “ens fan veure tot el que els devem i tot el que fan”, i es va mostrar convençut que ser protagonistes del pregó “ens farà estimar encara més uns ciutadans que són excepcionals”.

Les cintes grogues van omplir la plaça al final del pregó seguint el corrent groc que demanava Òmnium i l'ANC per les Fires i els ciutadans van acabar entonant crits d'independència un cop es van acabar els focs artificials a la plaça del Vi.

LES FRASES

La societat no es podia imaginar que arribaríem tan lluny ni tot el que podem arribar a fer
Xavier Bataller
Membre d'Astrid-21
És un pregó fantàstic que ens farà millor ciutat i ens farà estimar més uns ciutadans excepcionals
Carles Puigdemont
alcalde de Girona

Penjada de mosques avui, a Sant Narcís

El primer dia de Fires comença amb novetat i és que la plaça Assumpció de Sant Narcís serà el punt d'inici d'una de les noves activitats d'aquest any. Es tracta de la primera penjada de mosques al campanar de l'església i la cercavila. Tot plegat començarà a dos quarts de dotze i es complementarà amb l'animació de Jordi Tonietti. Des d'aquesta hora i fins a dos quarts de dues el parc del Migdia serà el punt on tothom qui ho vulgui podrà jugar i aprendre jocs tradicionals i populars catalans. A les nou del matí, la plaça Poeta Marquina serà l'escenari del més que tradicional concurs de paletes.

Una altra de les diversions pensades per als més petits serà la transformació de l'espai de la Copa durant tot el dia en un circuit d'aventura que permetrà descobrir noves emocions als petits de cada casa. Un altre dels plats forts d'avui són els castells de vigília que faran els Marrecs de Salt a la plaça de Sant Feliu, un primer tast de la jornada castellera que demà es farà a la plaça del Vi i que podria dur la colla saltenca a fer història en portar a plaça el cinc de vuit. Per als més agosarats que no tinguin por del foc i de la pólvora, al punt de les onze de la nit començarà el correfoc. El punt de sortida serà la plaça del Vi i anirà cap al carrer Nou del Teatre, Auriga, pujada de la Mercè, Portal Nou, pujada de Sant Martí, Escola Pia, jardins dels Maristes, Claveria, Bellmirall Alemanys i l'espectacle final serà a la plaça Sant Domènec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona