Osona/Ripollès

Estrenen els tres primers ascensors del barri de Sant Pere de Ripoll que ja donen servei a 32 famílies

La Generalitat va signar un conveni amb tres comunitats més del barri perquè també en puguin tenir.

Tres comunitats de veïns de Sant Pere de Ripoll que ocupen pisos de protecció oficial construïts als anys 60 ja tenen ascensor. El procés no ha estat fàcil, ja que fa deu anys que els van demanar, però la setmana passada es van inaugurar oficialment amb la presència del secretari d'Habitatge de la Generalitat, Carles Sala. La inversió ha estat de 249.000 euros i donen servei a 32 famílies. La Generalitat, que ha subvencionat els ascensors en un 66%, va aprofitar per signar un conveni amb tres comunitats de veïns més que també volen instal·lar ascensors. En aquest barri hi ha 160 pisos de protecció oficial.

Els nous ascensors s'han instal·lat en edificis ubicats a la plaça Europa, i als carrers Fargaires i Filadors. El cost dels tres ascensors ha estat de 249.000 euros, però d'aquests, la Generalitat n'ha finançat el 66% i la resta ha anat a càrrec dels veïns, que han hagut de pagar 3.300 euros per veí. Apuntaven, però, que l'empresa Ascensors Girona els hi ha finançat a dos anys sense interessos. Per la seva banda, l'Ajuntament de Ripoll s'ha fet càrrec del desviament o canvi de serveis que en xifres ha suposat una inversió de 46.000 euros. Carles Sala, a part de celebrar el nou servei pels veïns de Sant Pere, també va recordar que fins al 15 de novembre “hi ha oberta una convocatòria perquè qualsevol edifici que vulgui un ascensor es pugui acollir a una subvenció de fins al 50%”. L'alcalde, Jordi Munell, també va confessar-se “molt satisfet per haver ajudat a solventar una problemàtica de mobilitat com la que tenien aquests veïns. Han pogut millorar la seva qualitat de vida”.

Les bones notícies pel barri de Sant Pere, però, no acaben aquí. Després de visitar els nous ascensors, els representants de la Generalitat van signar un conveni amb tres comunitats de veïns del barri per tal d'instal·lar ascensors l'any que ve “amb una inversió de l'Ajuntament de 60.000 euros”. Munell també va avançar que ja hi ha tres comunitats més “que també estan interessades a acollir-se a aquestes ajudes”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella