Societat

Cinc busos a Girona per votar el 9-N

L'Assemblea prepara els recorreguts per dur gratis els veïns que ho vulguin als col·legis

El consistori fa arribar les missives que Correus va vetar i estudia accions

L'Assemblea Nacional Catalana de Girona ha contractat els serveis de cinc microbusos per portar les persones que ho desitgin fins als punts de votació. L'entitat està enllestint els recorreguts d'aquests busos, que tindran capacitat per a unes vint-i-cinc persones cadascun i que faran circuits circulars. La voluntat és convertir els habituals col·legis electorals que hi ha a la ciutat (vint-i-un en les últimes eleccions europees) en punts de recollida dels ciutadans per dur-los fins al punt de votació que els correspongui. L'únic col·legi en què no hi haurà bus serà el de Fontajau, a causa de la proximitat amb el col·legi electoral habitual.

La iniciativa va encaminada a donar les màximes facilitats a tothom perquè pugui anar a dipositar el seu vot: “Hi ha gent per exemple gran que es desplaça uns pocs carrers per anar a votar en les altres eleccions, i que en aquesta ocasió, en haver-hi menys col·legis electorals i haver d'anar més lluny, potser s'ho repensarien. Doncs bé, el que volem és que puguin anar-hi igualment, amb les màximes facilitats”, explica la coordinadora de l'ANC a les comarques gironines, Carme Renedo. Els busos seran gratuïts per als usuaris, i es preveu que tardin mitja hora a passar de nou per cada parada. Funcionaran des de les nou del matí fins a les dues de la tarda, i a partir de les tres de la tarda fins a les set. La intenció de l'ANC és acabar de definir i testar avui mateix els recorreguts.

Per altra banda, l'entitat també posarà sis punts d'informació en diversos punts de la ciutat a fi d'ajudar els ciutadans que ho desitgin a localitzar els seus punts de votació. Aquestes taules estaran a la plaça Miquel Santaló, la plaça Catalunya, el pavelló de Santa Eugènia, la plaça Miquel de Palol, al barri de Vila-roja i al col·legi del Pla.

Cartes de Puigdemont

Les llars de la ciutat de Girona han començat a rebre la carta que l'alcalde, Carles Puigdemont, havia fet amb motiu del 9-N i en què anima a la participació després que l'empresa Correus es negués a fer-ne el repartiment. El consistori ho ha fet a través d'Unipost, l'altra empresa responsable dels serveis postals. Puigdemont assenyala que “la prioritat era que arribessin les cartes abans del 9-N i així ho hem fet. En la carta, l'alcalde qualifica de “cita històrica” pel futur del país la jornada de diumenge, que espera que “transcorri de manera cívica, festiva i amb la plena normalitat democràtica”. En aquest sentit, Puigdemont fa una crida perquè entén que “tots som convidats a participar-hi, pensem el que pensem, parlem la llengua que parlem. Totes les opcions són igualment bones, vàlides i legítimes”. En diversos fragments, l'alcalde insisteix que es tracta d'una jornada cívica. Puigdemont explica que el vet de Correus ha generat expectació arreu de Catalunya i que alguns alcaldes li demanen poder veure el contingut de la missiva.

Accions contra Correus

El mateix Puigdemont va anunciar que els serveis jurídics de l'Ajuntament de Girona estan estudiant “quina acció emprendre” davant la negativa de Correus de distribuir les 50.000 cartes que havia fet per promoure la participació a les votacions de diumenge. El consistori fa poques setmanes que va aprovar per ple la nova adjudicació d'aquest servei que havia tret a concurs.

Precisament per això, el regidor no adscrit membre de Reagrupament, Carles Bonaventura, té previst dilluns que ve en el ple de novembre preguntar sobre les “fórmules per trencar amb una empresa que ha de prestar uns serveis i en què, com s'ha vist, no es pot confiar i perquè s'opti per una altra que no obstaculitzi el procés que viu Catalunya”.

50.000
cartes
ha enviat l'Ajuntament de Girona per donar informació sobre el 9-N.
6
taules
d'informació distribuirà l'ANC per la ciutat per ajudar els ciutadans a saber el punt de votació que els toca.
30
minuts
serà la freqüència dels busos per portar de manera gratuïta els gironins als col·legis electorals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto