Societat

La GSMA impulsa un altre congrés mundial del mòbil que se celebrarà a Xangai

La fira adopta el mateix nom que la de Barcelona i es farà poc després amb un format similar

Des de la capital catalana no es percep com un competidor

La GSMA organitzarà l'any vinent un segon congrés mundial del mòbil, que es farà a Xangai al juliol sota el lema Mobile unlimited i amb un format similar al de la fira barcelonina, prevista pel març. L'associació dels principals operadors i agents del sector telefònic, que organitza el Mobile World Congress (MWC) a Barcelona des del 2006, sempre l'havia considerat un esdeveniment singular i anual. Ara, però, ha decidit donar la mateixa etiqueta de mundial a una fira que des de fa uns anys ja organitzava per al mercat asiàtic, la Mobile Asia Expo.

El nou Mobile World Congress Shangai 2015 es farà al New International Expo Centre de la ciutat xinesa entre el 15 i el 17 de juliol, i se centrarà en com la tecnologia mòbil revoluciona les nostres vides amb innovacions com el pagament amb el mòbil, els cotxes connectats o les ciutats intel·ligents. Com a Barcelona, la cita combinarà l'exhibició de productes i serveis amb conferències d'alts directius “d'empreses capdavanteres d'Àsia i de tot el món”, segons la mateixa GSMA. El director executiu de l'associació, John Hoffman, sosté que rebatejar la cita sota el paraigua del MWC ajudarà la fira a “evolucionar i expandir-se”. “Àsia és el mercat més gran del món i el MWC Shangai oferirà als participants la possibilitat d'arribar a un públic global i invertir en oportunitats d'un mercat de ràpid creixement”, hi afegeix Hoffman.

A Barcelona, tranquils

Per més que la GSMA parli de Xangai com un “aparador destacat per a la indústria mòbil”, els responsables del MWC de Barcelona no es capfiquen. Agustí Cordón, director general de Fira de Barcelona i vicepresident de la Mobile World Capital, hi veu únicament un canvi de nom d'un esdeveniment ja existent. “No estem preocupats ni ens sentim amenaçats”, va assegurar ahir. Segons el seu parer, es tracta d'un esdeveniment amb un perfil diferent, que no té un caire tan professional i que, al contrari que a Barcelona, estarà obert al consumidor.

Nou accelerador d'empreses

L'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mobile World Capital van presentar ahir un centre accelerador d'empreses especialitzat en el sector mòbil. S'anomena mStartupBarcelona, està situat a l'edifici Barcelona Growth Centre del 22@ i el seu objectiu és atraure els principals programes d'acceleració de ‘start-up' per enfortir l'ecosistema local i posicionar Barcelona com una ciutat reconeguda pel seu talent i emprenedoria en el sector del mòbil.

De sortida, el centre ja disposa de tres programes de prestigi diferents –Startupbootcamp, Impact i Gamebcn– que han captat gairebé una setantena de projectes de tot el món. El consistori ha aportat gran part del capital inicial i la capital del mòbil s'ocuparà d'atraure més acceleradores d'empreses. Els impulsors confien que les ‘start-up' beneficiades acabin instal·lant-se a la ciutat, tot i que no hi ha cap acord que ho garanteixi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia