Societat

Diverses vies de l'Alt Empordà tarden a tornar a la normalitat

Algunes carreteres locals continuaven ahir tallades per inundacions

Emergències rep en tot l'episodi un miler de trucades gironines i els bombers fan més de 600 servei

La major part de la xarxa viària gironina va recuperar ahir la normalitat després del temporal del cap de setmana, però algunes vies locals de l'Alt Empordà –la zona més afectada– van continuar encara durant bona part de la jornada d'ahir tallades per inundacions. De fet, n'hi havia dues que encara hi continuaven ahir a a nit perquè el cabal de dos rius impedia passar per guals. D'una banda, l'alt cabal del Fluvià mantenia tallada la GIV-6226 que va de la N-II a Vilaür per Garrigàs i, de l'altra, l'alt cabal del riu Manol impedia el pas a la GIP-5129 que va de Vilafant a Borrassà.

La C-252, també afectada des de diumenge al matí, va continuar tallada fins a mitja tarda d'ahir en el terme de Figueres i fins a primera hora de la tarda al Far d'Empordà. Al matí, a més, van continuar tancades a la circulació també altres vies, com ara la GIV-6043 a Castelló d'Empúries, la GIP-6021 a Mollet de Peralada i la GIV-6301 a Ventalló. A més, durant bona part del matí es va circular a través de pas alternatiu a l'N-II a la Jonquera per la caiguda d'un arbre a la calçada i a la C-31 al seu pas pel polígon industrial del Pont del Príncep es continuava drenant l'aigua acumulada sota la via del tren.

L'única incidència destacada viària fora de l'Alt Empordà ahir va ser a l'N-II a Fornells de la Selva, on al matí es van tallar els accessos per accedir a l'N-IIa (l'antiga N-II).

Un miler d'emergències

La magnitud del volum d'incidències causat per la llevantada es veu en les xifres facilitades d'emergències. El telèfon 112 ha rebut durant tot l'episodi de pluges gairebé 2.700 trucades, més d'un terç concentrades a la demarcació de Girona, segons destacava ahir Protecció Civil. De fet, la xifra gironina es deu acostar al miler si tenim en compte que per comarques destaquen les 545 trucades de l'Alt Empordà, les 231 del Gironès i les 102 de la Selva. A aquestes gairebé 900 comunicacions, cal sumar-hi les rebudes de la Garrotxa, el Baix Empordà, el Ripollès i el Pla de l'Estany. Ahir les trucades ja van anar de baixa.

Els Bombers de la Generalitat van fer entre el dissabte al vespre i ahir al matí un total de 1.055 serveis relacionats amb la pluja i el vent, dels quals 607 van ser a Girona. Les actuacions d'ahir, ja més residuals que al cap de setmana, van ser sobretot tasques de neteja de calça, retirada de branques i objectes caiguts a la via, i esgotament de baixos i soterranis inundats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp