Societat

Autoritzen més batudes per localitzar els gossos ensalvatgits del Segrià

El govern es reuneix amb el Consell Comarcal, els Agents Rurals i l'Ajuntament d'Alcarràs arran de l'atac dels animals a una granja del municipi

Descarten que es tracti del mateix grup que va atacar un ramat de Seròs

El departament d'Agricultura ha autoritzat una nova ronda de batudes als municipis del Baix Segrià per localitzar la canilla de gossos ensalvatgits (entre 8 i 9 animals) que han provocat la mort d'un vedell a Alcarràs (Segrià) i n'han deixat 8 més de ferits. És el principal acord de la reunió urgent que aquest divendres ha convocat el govern amb l'Ajuntament d'Alcarràs, el Consell Comarcal del Segrià i els Agents Rurals. Els Agents Rurals avisen que els gossos poden ser perillosos per les persones, sobretot si apareixen en grup.

Aquest dijous la canilla va atacar una vintena de vedells d'una granja situada als afores de d'Alcarràs (Segrià). Dels animals ferits, cinc van quedar en estat crític. Es dóna la circumstància que també s'han registrat atacs similars en els darrers dies en granges del voltant i dissabte passat es va trobar un vedell mort a la zona.

Els Agents Rurals descarten que es pugui tractar del mateix grup de gossos que van provocar la mort de més de 200 ovelles en una granja de Seròs en diversos atacs al novembre.

Segons ha precisat el cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, l'atenció es centra, en el cas de Seròs, també a Aitona i La Granja d'Escarp, i en el cas d'Alcarràs, també a Torres de Segre.

El director dels Serveis Territorials del departament d'Agricultura a Lleida, Jaume Fabà, ha explicat que se seguirà el mateix protocol que en el cas de Seròs.

A Alcarràs ja s'havien fet un conjunt de batudes des del 31 d'octubre fins el 25 de novembre. El govern ara ha decidit renovar l'autorització per fer més batudes, junt amb les altres mesures com la instal·lació de gàbies per capturar animals. També s'estudiaran altres sistemes de captura en vida. Les batudes s'organitzaran en els propers dies amb grups d'unes 5 persones formats per alguns agents rurals i també persones recomanades per l'Ajuntament d'Alcarràs.

L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, ha agraït la rapidesa de l'actuació del govern davant aquest nou succés, i ha demanat la captura d'aquests animals. Serra, però, ha lamentat les pèrdues econòmiques importants que suposen aquests fets pel sector, i també pels ajuntaments, “que necessiten més recursos per fer-se càrrec de la gestió dels animals”.

Perill pels humans

El cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, ha recordat que els animals són “gossos ensalvatgits” i que fa “molt temps que no estan en contacte amb humans”. Segons ell, això els fa “imprevisibles”, ja que si se senten acorralats, poden mossegar. Per tot plegant, el agents rurals demanen precaució i adverteixen que aquests gossos poden ser un perill per les persones, sobretot si van en grup, encara que habitualment actuen amb nocturnitat.

El sindicat Unió de Pagesos ha demanat als Serveis Territorials d'Agricultura de Lleida que actuï ràpidament per capturar els gossos ensalvatgits que aquest dijous van atacar l'explotació de vedells a Alcarràs, per evitar que es repeteixin aquestes accions “que danyen greument la ramaderia”.

UP vol que s'actuï a través del Cos d'Agents Rurals d'acord amb el canvi introduït a la Llei de protecció dels animals del 2012, que en permet la captura en cas que els animals de companyia ensalvatgits ataquin persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp