Vallès Oriental

Un diaca assumeix la gestió de la parròquia de Llerona per la baixa de llarga durada de mossèn Vallicrosa

Les dues misses de diumenge les diran, principalment, els rectors de Corró d’Avall i de la Garriga

El bisbat ha designat el diaca Josep Maria Fernàndez, veí de la Garriga, per gestionar la parròquia de Santa Maria de Llerona, que va quedar sense gestor el mes passat després que el seu rector, l’històric mossèn Joan Vallicrosa, de 86 anys, patís una caiguda i es trenqués els lligaments.

Vallicrosa està ingressat a la residència Santa Susanna, a Caldes. Fins fa pocs dies, encara anava enguixat i ara ha d’iniciar el procés de recuperació. La seva baixa, però, es preveu que s’allargui i per això s’ha adscrit Fernàndez a la parròquia de Llerona. Tot i que no està clar si Vallicrosa, que fa 54 anys que és rector de Llerona, podrà tornar o es jubilarà, el nomenament de Fernàndez és provisional fins que es facin els nous nomenaments, al juny, ha explicat mossèn Lluís Pou, vicari episcopal del Vallès Oriental i rector de Granollers.

De moment el bisbe Josep Àngel Saiz Meneses ha vinculat Fernàndez, de 72 anys, a la gestió del dia a dia de la parròquia de Llerona. Ell serà l’encarregarà d’atendre el despatx parroquial i de la resta de qüestions relacionades amb la parròquia. “És un repte important que em fa molta il·lusió. Llerona és una parròquia important que havia tingut molta feligresia no només del poble”, recorda Fernàndez, que va ser ordenat diaca permanent el 8 de desembre passat. Fernàndez, que està casat i viu a la Garriga des de fa una vintena d’anys, està jubilat. Tenia una empresa pròpia, que ara porta la seva filla, i havia tingut càrrecs de representació a Pimec del Vallès Oriental i en una associació de fabricants i importadors de maquinària de Catalunya. “La feina de gestió no m’espanta perquè tinc la meva experiència d’empresari”, diu Fernàndez, que al mateix temps col·laborarà amb la parròquia de la Garriga, on està molt vinculat a Càritas i a la pastoral de salut.

DUES MISSES DIUMENGE

Les dues misses que es fan el diumenge les assumiran els rectors de la parròquia de Santa Eulàlia, a Corró d’Avall, Sergi Gonzàlez, i de Sant Esteve de la Garriga, Santi Cullell. Gonzàlez farà la dels matins –es diu a 3/4 d’11 del migdia– acompanyat de Fernàndez. A la del vespre, també hi podran participar altres rectors de la zona, com l’arxiprest de Montbui-Puiggraciós i rector de l’Ametlla, Pere Farriol. La missa que es feia els dissabtes al vespre que ja no es fa.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES