Societat

Ventada sense incidències importants

Protecció Civil manté l'alerta pels forts vents que continuaran fins al migdia, tot i que ja van a la baixa

El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins les 9h 360 trucades

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procitcat pels forts vents que aquesta matinada ja han ocasionat un bon nombre d'incidències, però cap d'elles destacada ni amb danys personals.

El director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha reconegut aquest divendres al 3/24 que no ha “estat tan greu com la del desembre” i que les incidències ha explicat que no hi ha hagut cap dany personal i que les afectacions que s'han dut a terme han estat per arbres caiguts o altres elements materials. Tot i això, ha informat que no hi ha cap problema de desplaçaments. Aurich ha informat que aquest migdia, un cop valorin l'episodi de vent i d'acord amb la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, podrien rebaixar la fase d'alerta.

Com ja havia previst el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la ventada ha tingut especial virulència aquesta matinada a les comarques del litoral i prelitoral central i de Tarragona, així com al sud de la Catalunya Central.

Trucades al 112

El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins les 9h del matí 360 trucades per incidents relacionats amb el fort vent, la majoria d'aquestes amb origen a l'àrea metropolitana de Barcelona. La majoria han estat per cobertes i sostres malmesos o amb perill de caure, mobiliari urbà amb desperfectes pel vent o amb perill de caure, arbres i branques caiguts i obstacles arrossegats pel vent que obstaculitzaven el pas en vies interurbanes o urbanes.

L'origen de les trucades per comarques és: Vallès Occidental 51; Barcelonès 34; Baix Llobregat 29; Vallès Oriental 25 o Selva 15, entre altres. Les poblacions que més trucades han generat han estat: Barcelona amb 26 trucades; Terrassa amb 17; i Tarragona i Sabadell 12.

Segons el Servei Català de Trànsit, en aquests moments no hi ha cap carretera afectada ni tallada pel vent, però es recomana molta prudència en la conducció i evitar en la mesura del possible circular amb moto o bicicleta aquest matí.

Ratxes de vent

Les estacions meteorològiques de l'SMC han registrat fortes ratxes de vent fort com: 151 a Puig Sesolles (Vallès Oriental); 106 a Mas de Barberans (Montsià); 114 a Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà); 97 a Font-Rubí (Alt Penedès); 95 a Begues; 94 a Caldes de Montbui (Vallès Oriental) i Montserrat; 91 a El Perelló (Baix Ebre); i 81 a Constantí; entre altres.

L'episodi de fort vent es mantindrà al llarg del matí amb ratxes fortes o molt fortes a bona part del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris