Societat

La neu agafa a cotes baixes de Barcelona, Tarragona i Lleida

Protecció Civil demana extremar la precaució en la mobilitat fins que no es retiri el front de precipitacions en forma de neu

S'ha suspès el transport escolar a l'Anoia, la Segarra, les Garrigues i la Terra Alta

Neva des d'aquest matí a primera hora a cotes molt baixes de diversos punts de les comarques de Barcelona, Tarragona i Lleida. La neu està agafant a poblacions com Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès, Gelida Soses i també a la part alta de la ciutat de Barcelona, a la zona del Tibidabo. S'ha suspès el transport escolar a les comarques de l'Anoia, la Segarra, les Garrigues, la Terra Alta i a les localitats de Rasquera i Tivissa a la Ribera d'Ebre.

El Servei Català de Trànsit indica que hi ha un tram llarg de via tallada a l'AP-2, concretament els quilòmetres entre Soses i Banyeres del Penedès. L'A-2 també presenta neu a la calçada en un tram de 60 quilòmetres cap al Bruc. En total, hi ha una quinzena de vies afectades a causa de la nevada.

Protecció Civil demana extremar la precaució en la mobilitat fins que no es retiri el front de precipitacions en forma de neu que afecten les zones interiors de les comarques del prelitoral i litoral de les comarques de Barcelona i Tarragona i també Pla de Lleida i comarques sud de la Catalunya Central. Aquesta situació es mantindrà fins mig matí com a mínim, segons el Servei Meteorològic de Catalunya .

A la N-230 hi ha restringit el pas als vehicles de tercera categoria entre Vilaller i Vielha, és obligatori circular amb cadenes a l'L-511 entre Abella de la Conca i el Port de Boixols, a la C-1412b entre Artesa de Segre i el Port de Comiols, la C-142 b entre Tanau i el Pla de Beret, i la C-28 està tallada entre Vaquèira i la Peülla per risc d'allaus i és obligatori portar cadenes de la Peülla a Casa Sastrada.

La BV-4024 està tallada entre Guardiola de Berguedà i el Coll de Pal i a més és obligatori portar cadenes entre Bagà i el Coll de Pal, la BV-4031 està tallada a Castellar de N'hug, la BV-4243 és obligatori dur cadenes entre Castellar del Riu i els Rasos de Peguera, la BV-5119 està tallada a Fogars de Montclús, la BV-1415 ha quedat tallada entre Cerdanyola i Barcelona, la BV-2204 està tallada a Santa Margarida de Montbui i la N-141C és obligatori portar cadenes a l'alçada de Moià

S'ha suspès el transport escolar a les comarques de l'Anoia, Segarra, les Garrigues, Terra Alta i de les localitats de Rasquera i Tivissa a la Ribera d'Ebre. També estan suspeses les línies de Moià, Castellbell i el Vilar i Viver i Serrateix al Bages.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 250 avisos per incidències derivades de la neu o presència de gel a les vies. S'han derivat el 90% a Mossos d'Esquadra i Policies Locals i la resta a Bombers de la Generalitat, que han realitzat una quinzena de serveis d'assistència per problemes en carreteres de les comarques de Lleida i Barcelona, a Bombers de Barcelona i al SEM.

Del total d'avisos, 31 s'han fet al Segrià, 28 a l'Alt Penedès, 20 al Baix Llobregat, 16 al Bages, 14 a l'Anoia, 13 a les Garrigues i 11 a la Conca de Barberà, Osona i Noguera, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El 2028 començaran les expropiacions de l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres