Societat

A l'olivera, amb les dones invisibles

UN COMPROMÍS FERM

A l'Olivera hi ha dones valentes. I jo pose veu, clame per tantes altres, vosaltres, les que patiu la crisi econòmica i les polítiques d'una dreta corrupta i sense cor. A totes les amigues, veïnes i companyes. A totes ens han volgut esborrar el somriure i no han aconseguit.

A l'Olivera de les Dones també hi ha llistes morades dedicades a dones amb rostres i vides invisibles a les quals hui, demà i sempre, els vull donar, no sé si veu o clam, per la seua lluita quotidiana. Pose veu o clam a les dones joves i hipotecades. A les dones mares o filles entregades a familiars malalts a l' espera d'una ajuda de dependència que mai arriba. A les dones emprenedores aclaparades per l'IVA i mil tràmits per dur endavant els seus negocis. A les dones amb treballs precaris i temporals.

A les dones que han vist fer les maletes als seus fills i filles i marxar a l'exili laboral als seus fills i filles i, de manera dramàtica, als seus companys i pares de família. A les dones joves que han marxat en busca de treball a altres territoris. A les dones que estalvien durant tot el curs per poder comprar els llibres de text, ja que s'ha perdut el dret a la universalitat i a la gratuïtat dels estudis. A les dones joves que no saben si podran acabar la carrera per manca d'ajudes i per les elevades taxes i per decisions politiques sense ànima.

A les dones que pateixen la falta de polítiques d'igualtat de gènere. A les dones que treballen cada dia més i cobren menys. A les dones que dinen al menjador social i a les que cuinen el dinar tots els dies. A les dones educadores i a les de la salut, que han vist retallades les condicions de treball i la seua dignitat. A les dones grans que estan soles. A les dones que esperen més de sis mesos per tindre cita a l'especialista i més d'un any per un diagnòstic ...

A totes vosaltres, amigues, veïnes i companyes, a les que us escolte, amb les que parle i amb les que també plore, en situacions reals i quotidianes, mentre juguen els nostres menuts al parc o quan anem amb el tren de rodalies o quan ens trobem pel carrer o pel mercat. A totes les que estem patint, directa o indirectament, les conseqüències de les polítiques d'una dreta corrupta sense cor. A totes us dic, amb paraules de Mónica Oltra que “ens han volgut esborrar el somriure, però no podran”.

A totes vosaltres, tinc l'atreviment de demanar-vos que tornem a somriure, amb l'esperança del canvi, amb projecció de futur i amb la valentia i el coratge que, dia a dia, em mostreu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona