Societat

El Domaine Riberach mira cap al Principat

L'espai de turisme i gastronomia de Bellestar situat al nord de Perpinyà, empra l'argument nou de la seva ubicació a 1h10 de Girona, a través de l'AVE-TGV

Des de la inauguració, la tardor del 2010, Riberach s'ha afirmat com a “Domaine” de més prestigi al Rosselló. A la costa nord-catalana s'en troba algun, com la Finca de Valmy d'Argelers, però l'establiment de Bellestar “de la frontera”, un espai de 4800 m² inaugurat l'any 2010 , omple la manca cap al nord del territori, en el primer poble de l'Occitània històrica. Hi arriben clients selectes del nord de França, Suïssa, Bèlgica i Alemanya, com també Àustria i el Regne Unit. Amb el Canigó al davant, aquests turistes de sabors hauran de ser gironins i barcelonins, segons la nova política de la casa. Riberach pretén atraure també amants “sud-catalans” del tríptic cuina-vi-paisatge, que funda noves pràctiques del turisme.

Fent nit en tines de vi

L'aventura de Riberach s'inicia el 1995, quan la parella d'arquitectes formada per Luc Richard i Karin Pühringer veu tancar-se el celler cooperatiu del poble, estrenat el 1925. Richard, besnét d'un vinyataire de Bellestar, i la seva dona de nacionalitat alemanya aposten per tornar-hi a fer vi, tot oferint un espai d'estànding. Acaben inventant Bellestar com a destinació “nova” al cap de 15 anys, després de quatre anys de rehabilitació delicada, preservant l'arquitectura interior. La gran nau de metall i formigó porta ara el nom antic del poble i la gràcia major és poder-hi fer nit en les tines de vi de l'època, que conserven l'aspecte original des de fora, tot suggerint un refinament propi de les capitals europees. Quatre estrelles i tradició, per a viure allò que s'anomena una «experiència» turística arrelada.

Vinyer propi i xef amb estrella

A Riberach, l'enòleg Guilhem Soulignac cuida un vinyer històric de 10 hectàrees, amb cepatges de garnatxa, carinyena i syrah. Els vins blancs i negres naturals esquiven els processos artificials i ja es venen al 50% a París, amb els noms filosòfics Thèse, Antithèse, Synthèse i Hypothèse . La taula, amb una estrella en la guia Michelin francesa del 2014, és portada pel Laurent Lemal. Amb 35 anys, el xef format pels mestres Dussau, Witz i Caironi produeix cuina de mercat amb carns de cocció lentíssima i llegumets «Pickles» de Can Sales, que conrea les Hortes de Sant Jaume de Perpinyà. A primers d'any, Lemal ha estat retratat “in vivo” per Francesc Guillamet, fotògraf de Ferran Adrià,

Destacat al 'Times

'

El 21 de març ha estat data destacable per a Riberach, que ha sortit a la llista «The 50 best French holidays» de The Times Weekend. El rotatiu britànic ha subratllat l'«industrial style decor» d'aquest «chic hotel», oferint-li certa consagració. Amb tot, l'espai de Bellestar espera arribar a seduir fins a Girona, Barcelona, interessant un públic fins ara acostumat a trobar el luxe ja a la Costa Brava, al Pirineu o a la Costa Blava francesa. La nova política de la casa és eixamplar el radi d'atractivitat, conservant el flux nòrdic, tot generant gastroturisme i etnoturisme de més proximitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona