Societat

Recorden a la Cellera els morts de l'avió als Alps

Homenatge a Àngel Muntaner i Josep Borrell en un pavelló ple fins a dalt

Un acte de tres quarts d'hora ahir al pavelló municipal de la Cellera de Ter, ple fins a dalt, va servir per recordar les 150 víctimes de l'accident d'avió als Alps del 24 de març. El record va ser sobretot per a Josep Borrell i Giralt, d'Anglès, i Àngel Muntaner i Casas, d'Amer, dues de les víctimes del vol de Barcelona a Düsseldorf de Germanwings.

Borrell era directiu de Jo-Bex-Man SL, de la Cellera, mentre que Muntaner era president de Dinox, de Cornellà del Terri. L'alcalde d'Anglès, Pere Espinet, va donar la benvinguda a les 700 persones que van ser ahir a la Cellera i va voler recordar totes les víctimes. Atesos els nombrosos viatges dels directius morts, hi havia representants i corones de flors d'empreses d'arreu de l'Estat i d'altres països europeus.

També van prendre la paraula Marc Muntaner i Josep i Mireia Borrell, fills dels dos empresaris morts. Tots van destacar els valors dels pares i el que els havien ensenyat. També ho van fer Àngel Busquets i Carles Mateo, treballadors de Dinox. Busquets, que fa 25 anys que treballa a l'empresa de Cornellà, va agrair les ensenyances de Muntaner i va recordar episodis viscuts amb ell.

L'acte havia començat amb peces del compositor italià Giuseppe Verdi i va acabar amb un minut de silenci, El Cant dels ocells i un poema de Miquel Martí i Pol. Pere Espinet, un dels organitzadors de la cerimònia d'homenatge, va voler recordar “el pòsit” que havien deixat Borrell i Muntaner a tots els que els havien conegut. Ahir a la tarda, el mateix Espinet va assegurar que el sentiment de la gent aplegada ahir a la Cellera havia arribat als empresaris, fossin allà on fossin.

Alcaldes i autoritats

En l'acte hi van ser els batlles de la Cellera (Josep Serrallonga), d'Amer (Albert Plana), d'Osor (Isidre Font), de Sant Julià del Llor i Bonmatí (Marc Garcia), entre d'altres, i regidors del Ter-Brugent. També hi van ser el delegat del govern, Eudald Casadesús; el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Trobada de la Comissió de relacions entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS