Societat

Morella se submergeix en un cap de setmana ple d'activitat cultural i lúdica

La localitat s'endinsa en un cap de setmana ple d'activitat, per la celebració de la trobada d'escoles en valencià

Aquests dies es comptarà amb la participació de nombroses entitats, es realitzaran desenes d'activitats culturals i educatives i es reivindicarà la importància de la llengua

Morella es submergeix en un cap de setmana ple d'activitat, amb la trobada d'escoles en valencià i la “Festa per la llengua”. La jornada central de la celebració serà el diumenge, tot i que ja s'estan realitzant nombroses activitats, que també serveixen per reivindicar la importància de l'ús del valencià.

Per a l'organització d'aquests actes culturals i educatius, com ara exposicions, taules rodones, conferències, audicions de música, cercavila, parades, teatre o visites guiades, s'ha necessitat de la implicació de nombroses associacions i col·lectius de la localitat, de la comarca dels Ports i d'altres territoris propers.

Pel que fa al programa d'activitats, durant els mesos de març i abril ja s'han organitzat nombroses propostes relacionades amb la cultura i l'educació. Però aquest cap de setmana estan tenint lloc les jornades principals d'aquesta trobada d'escoles en valencià.

En la jornada d'avui, l'Aplec de Cinctorres ha organitzat una marxa senderista per Morella, que ha finalitzat al Jardí dels Poetes amb la celebració d'un acte en record de Carles Salvador. A la vesprada, actuació de “Trobadorets”, acte de lliurament dels premis del concurs de Micro-relats Sergio Beser i obra de teatre a càrrec de “Lletraferits i Comediants”.

Demà serà el dia central d'aquesta celebració. Així, a primera hora es muntaran tallers i paradetes. En aquesta jornada tindran lloc diferents cercaviles, a càrrec de les associacions musicals de Morella, com són els Gaiteros, l'Associació Musical Mestre Candel, Perkutada Morella i la Rondalla.

També hi haurà una cercavila amb els cabuts i gegants. Durant el matí, hi haurà activitats i actuacions, com les de l'Escola de Música de Morella, presentació del projecte “L'interior” de la rabera Eclèctica o una exhibició de pilates a càrrec de l'entrenadora Lola Vinyals.

Hi haurà igualment, una visita guiada a Morella o el lliurament de premis del concurs de la imatge d'aquesta trobada. Finalment, a la vesprada, tindrà lloc l'actuació de música i literatura dels alumnes de l'IES i la clausura, amb un espectacle de “Samarucs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El jutjat envia a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers